Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Matematická část1 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU www.bohatstvizeme.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Matematická část1 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU www.bohatstvizeme.cz."— Transkript prezentace:

1 Matematická část1 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU www.bohatstvizeme.cz

2 Matematická část2 www.bohatstvizeme.cz Jakou matematiku asi budete potřebovat Umíte počítat vzdálenosti, obsahy a objemy? Víte, kde všude lze využít trojčlenku? Zvládáte vyjádření a počítání v procentech? Když si vezmete půjčku, umíte si spočítat, kolik později budete muset zaplatit? Víte, co je úrok? Většina veličin má také jednotky, umíte je převádět? Dokážete z grafu funkce vyčíst číselnou hodnotu?

3 Matematická část3 Na začátek několik velmi důležitých vzorečků :-O www.bohatstvizeme.cz

4 Matematická část4 Ne, tohle opravdu potřebovat nebudete :-) www.bohatstvizeme.cz

5 Matematická část5 www.bohatstvizeme.cz Tohle určitě zvládnete jednoduchými vzorečky ;-)

6 Matematická část6 www.bohatstvizeme.cz Jak si matematika představuje ložiska v 3D a v řezech

7 Matematická část7 www.bohatstvizeme.cz Neztratíte se v mapě ani v terénu? Dokážete spočítat vzdálenost dvou bodů na mapě z GPS souřadnic? Víte, že se používají i jiné systémy souřadnic?

8 Matematická část8 www.bohatstvizeme.cz Neztratíte se grafu? Dokážete z grafu vyčíst, jaká byla na trhu cena unce zlata (zelená křivka) 1. května 2013?

9 Matematická část9 Děkuji za pozornost www.bohatstvizeme.cz


Stáhnout ppt "Matematická část1 1 POPULARIZACE VĚDY A VÝZKUMU V PŘÍRODNÍCH VĚDÁCH A MATEMATICE S VYUŽITÍM POTENCIÁLU MU www.bohatstvizeme.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google