Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PARIS 2010. Odjezd v úterý 30. března odpoledne z parkoviště u gymnázia. Příjezd v sobotu 3. dubna dopoledne.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PARIS 2010. Odjezd v úterý 30. března odpoledne z parkoviště u gymnázia. Příjezd v sobotu 3. dubna dopoledne."— Transkript prezentace:

1 PARIS 2010

2 Odjezd v úterý 30. března odpoledne z parkoviště u gymnázia. Příjezd v sobotu 3. dubna dopoledne.

3 Cena Cena 4 990,- Kč. Zálohu 2. 000.- je nutné zaplatit do konce února, doplatek do 20. března. Nejlépe bankovním převodem, potvrzení přinést mně.

4 1. pobytový den ráno dojezd do Paříže. Průjezd čtvrtí Bercy: ministerstvo financí, Palais Omnisports de Bercy, Národní knihovna, nejnovější linka pařížského metra. Originální budova Institut arabského světa na nábřeží Seiny s expozicí plastik. Procházka centrem města: náměstí Svornosti, Tuilerijské zahrady, malý Vítězný oblouk, Musée Louvre, Musée D´Orsay, Conciergerie, St. Chapelle. Latinská čtvrť: Panthéon - hrobky slavných Francouzů, jedna z nejslavnějších univerzit světa La Sorbonne, komplex Musée de Cluny spojující galo-římské lázně a středověký palác, jeden z nejstarších kostelů St-Séverin, Palais du Luxembourg, Boulevard St-Germain. Ile de la Cité: katedrála Notre-Dame. Hotel de Ville, Centre G. Pompidou, Les Halles, Palais Royal. Nocleh.

5 2. pobytový den čtvrť La Défense se zajímavou moderní architekturou a sochařskou výzdobou, velkolepý administrativně obchodní komplex. La Grande Arche. Proměna bývalých městských jatek v moderní centrum zábavy Parc de la Villette: Grande Halle – bývalá budova jatek, Citées Sciences „Město vědy“, La Géode - budova ve tvaru koule s kinem, La Cité de la Musique - komplex konzervatoře, koncertní haly, knihovny, muzea. Montmartre: Sacré-Coeur s vyhlídkou na Paříž, Place du Tertre, Moulin Rouge, větrný mlýn Moulin de la Galette. Čtvrť Montparnasse - Montparnasské nádraží a zahrady Atlantique. Tour Maine-Montparnasse – budova vysoká 209 m, ze střechy vyhlídka na město. Nocleh.

6 3. pobytový den Eiffelova věž, možnost výjezdu do třetího patra nebo pěšího výstupu do prvního a druhého patra, Martovo pole, Invalidovna. Možnost návštěvy galerií a muzeí. Pro zájemce plavba lodí po Seině. Výlet na zámek. Odjezd z Paříže do ČR.

7 Pojištění V ceně zájezdu je pojištění léčebných výloh včetně pojištění odpovědnosti, kartičky obdržíte v autobuse. – (VZP, pojistné krytí 1 250 000 Kč) * Každý z účastníků musí mít s sebou také kartičku své zdravotní pojišťovny (tj. VZP apod.), což mu garantuje případné nezbytné ošetření v rámci EU!

8 Ubytování Oba noclehy jsou zajištěny v hotelu Formule 1, na pokoji je 2-lůžko, nad ním palanda (tedy 3 osoby), dále umyvadlo, TV, stolek. WC a sprchy jsou společné. Lůžkoviny, ručník a pobytová taxa samozřejmě už v ceně.

9 Stravování V ceně zájezdu je 2x snídaně, formou jednoduchého bufetu (3-4 druhy nápojů, pečivo, máslo, marmeláda, cereálie …), dále je zde k dispozici nápojový automat a automat na sušenky. Je zde zakázáno používat varné konvice (po dohodě vám mohou horkou vodu na zalití polévky apod. poskytnout z kávovaru řidiči). Hotel F1 není zařízen na podávání večeří, většinou bývá poblíž restaurace.

10 Vstupné, kapesné Na vstupné doporučujeme cca 30 € + kapesné dle vlastního uvážení (suvenýry, nápoje apod.). Přibližné ceny : bageta 0,7 €, sýr od 1 €, víno od 2 €, zmrzlina kopeček 2 €, minerálka O,3 l od 1 €, WC 0,5 €, kafé presso od 1,2 €, večeře menu od 8-9 €, pohled + známka 1 € Vstupy: Eiffelovka je pro studentské skupiny 6,70 € (min. 20 osob, na každých 10 platících 1osoba zdarma), 2. patro 4,30 €, I.patro 2,40 €, katedrála Notre Dame zdarma (platí se za přístup na věž), Louvre 9 €, plavba lodí po Seině cca 6 €, Pantheon – studentská skupina 40 €, Vítězný oblouk – studentská skupina 30 €, Invalidovna (8 € dosp./ 6€ do 26-ti let/do 18-ti let zdarma), jízdenka metrem 1,4 € (pravděpodobně asi 1-2x se využije) osoby, kterým ještě není osmnáct let, mají tu výhodu, že je leckde čekají vstupy zdarma (např. Louvre, Versailles, Fontainebleau atd.). Tato výhoda se nevztahuje na Eiffelovku a plavbu lodí po Seině (ceny výše) výše kapesného dle vlastního uvážení (je lépe sebou vždy mít určitou finanční rezervu)

11 Co vzít s sebou doporučujeme vzít s sebou deštník (pláštěnku) nebo bundu do deště, dále vezměte s sebou do autobusu příruční zavazadlo (taška, batůžek), vhodné oblečení, pohodlná obuv a oblečení (počítejte s tím, že může být ještě chladno a deštivo), hygienické potřeby, fotoaparát, nějaké jídlo nepodléhající zkáze (sýr, salám, žitný chléb, sušené ovoce, sušenky atd.), dále doporučujeme vzít s sebou 1,5 l láhev (PET) s nápojem, další potraviny/nápoje lze zakoupit na místě, nezapomenout, pokud berete nějaké léky. Na ubytování: ručník, hygienické potřeby


Stáhnout ppt "PARIS 2010. Odjezd v úterý 30. března odpoledne z parkoviště u gymnázia. Příjezd v sobotu 3. dubna dopoledne."

Podobné prezentace


Reklamy Google