Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace."— Transkript prezentace:

1 Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných a odborných předmětů Název sady: Příprava cukrářských výrobků Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_21_13 Název DUMu: Ozdoby Pro obor vzdělávání: E/01 Potravinářská výroba Předmět: Technologie Ročník: 3. Autor: Ing. Ivana Šindelářová Datum:

2 Střední škola Oselce Ozdoby Význam ozdob Zlepšení vzhledu – přitažlivý vzhled lépe prodává výrobky Zlepšení chuti – ozdoby jsou součástí výrobku Obr.36

3 Střední škola Oselce Druhy ozdob Jedlé z čokolády z modelovací hmoty z krémů a šlehačky jádroviny ovoce – čerstvé, sušené, kompotované, kandované z cukru (cukr, cukerné hmoty, karamel, griliáš) bílková poleva marmelády a džemy zmrzlina oplatky cukrovinky Obr.85 Obr.84

4 Střední škola Oselce Obr.102 Druhy ozdob Nejedlé květiny svíčky figurky fontány mašle obrázky hračky Obr.78 Obr.49 Obr.77 Obr.79

5 Střední škola Oselce Ozdoby z čokolády Poleva Figurky Strouhaná čokoláda Čokoládová rýže Čokoládové bonbony Čokoládové hobliny Vykrajovaná čokoláda Stříkaná čokolády Arabesky Melír Obr.101

6 Střední škola Oselce Ozdoby z čokolády Obr.13 Obr.24 Obr.11 Obr.12 Obr.8

7 Střední škola Oselce Ozdoby z čokolády Obr.19 Obr.18 Obr.57 Čokoládová rýže Melír Mřížka Obr.9 Strukturovaná folie

8 Střední škola Oselce Ozdoby z čokolády Obr.2 Obr.1 Obr.10

9 Střední škola Oselce Ozdoby z čokolády Obr.3 Obr.4 Obr.7

10 Střední škola Oselce Ozdoby z čokolády Obr.5 Obr.6

11 Střední škola Oselce Ozdoby z čokolády Obr.23 Obr.22 Obr.21 Obr.20

12 Střední škola Oselce Ozdoby z modelovací hmoty Příprava mandlové hmoty Cukr se svaří na 115°C, přidají se hrubě strouhané mandle a vše se provaří. Vychladlá hmota se postupně několikrát zjemňuje na třecím stroji. Během tření se přidává škrobový sirup, vanilín a moučkový cukr.

13 Střední škola Oselce Příprava modelovací hmoty Hmotu lze také připravit v mixeru z fondánu, mandlí a moučkového cukru. Pro zlepšení elastičnosti se přidává želatinový roztok nebo čistý glycerin. Nakonec se hmota zjemní na třecím stroji. Mandle lze nahradit kokosem – kokosová modelovací hmota Jiný způsob

14 Střední škola Oselce Ozdoby z modelovací hmoty Obr.17 Obr.25 Obr.26 Obr.27 Obr.28 Obr.29

15 Střední škola Oselce Ozdoby z bílkové polevy Příprava bílkové glazury Prosátý moučkový cukr s bílky se vymíchá měchačkou na hladkou hmotu. Ke konci se může přidat roztok kyseliny citrónové. Obr.51

16 Střední škola Oselce Ozdoby z bílkové polevy Obr.31 Obr.30 Obr.32 Obr.33

17 Střední škola Oselce Ozdoby z jádrovin Obr.35 Obr.87 Obr.88 Obr.37 Jedlé kaštany Obr.34 Pekanové ořechy Piniové oříšky Lískové oříšky Arašídy Pistácie Loupané arašídy

18 Střední škola Oselce Obr.41 Ozdoby z ovoce Čerstvé ovoce Obr.39 Obr.40 Obr.44 Obr.100 Obr.38

19 Střední škola Oselce Obr.99 Ozdoby z ovoce Obr.42 Kandované ovoce Obr.16 Sušené ovoce Obr.43

20 Střední škola Oselce Isomalt Ozdoby z cukru Dekorační cukr 500g Isomalt v perličkách je výborným prostředkem pro výrobu cukrových jedlých dekorací. Pokud je s cukrem správně zacházeno při jeho zpracování, je výsledný efekt v podobě lesklého skla nezaměnitelný. Hotovou dekoraci lze obarvit sprejem, nebo práškovými barvami. Pokud chceme mít hmotu obarvenou již při modelování, postačí když přidáme do rozpuštěné hmoty libovolnou barvu a dobře promícháme. Obr.50

21 Střední škola Oselce Obr.46 Ozdoby z cukru Karamelový drak Obr.45 Obr.47 Karamel

22 Střední škola Oselce Cukrové ozdoby Obr.52Obr.54 Obr.53 Obr.56 Obr.55 Obr.15 Obr.14

23 Střední škola Oselce Cukrové ozdoby Fondán Obr.80 Obr.81 Obr.82 Obr.83

24 Střední škola Oselce Cukrové ozdoby Modelovací fondán Obr.48 Obr.86

25 Střední škola Oselce Ozdoby z krému Obr.70 Obr.71 Obr.72

26 Střední škola Oselce Ozdoby z krému Obr.74 Obr.73 Obr.75 Obr.76

27 Střední škola Oselce Ozdoby z krému Krémový provaz Hrachor Obr.63Obr.64 Obr.60 Obr.61Obr.62 Obr.58Obr.59

28 Střední škola Oselce Ozdoby z krému Šípková růže Růže Mašle Obr.65 Obr.67 Obr.68 Obr.69 Obr.66

29 Střední škola Oselce Ozdoby z krému Obr.89 Obr.90

30 Střední škola Oselce Ozdoby z krému Obr.91

31 Střední škola Oselce Ozdoby z krému Obr.92 Obr.93

32 Střední škola Oselce Ozdoby z krému Obr.94 Obr.95 Obr.96

33 Střední škola Oselce Ozdoby z krému Obr.97Obr.98

34 Střední škola Oselce Zdroj materiálů: BLÁHA, L.; KADLEC, F.; PLHOŇ, Z.. Cukrářská výroba III. Praha: Informatorium, 1998, ISBN Obr.1 dort%C3%ADk% %20(15).JPG Obr.2 %20%C5%A1leha%C4%8Dka.preview.jpg Obr.3 Obr.4 Obr.5 Obr.6 Obr.7 Obr.8 Obr.9 Obr.10 Obr.11 Obr.12 Obr.13 Obr.14 Obr.15 Obr.16 Obr.17 Obr.18 Obr.19 Obr.20

35 Střední škola Oselce Zdroj materiálů: Obr.21 Obr.22 Obr.23 Obr.24 Obr.25 rencax.blog.cz/0903/marcipanove-ozdoby Obr.26 rencax.blog.cz/0903/marcipanove-ozdoby Obr.27 rencax.blog.cz/0903/marcipanove-ozdoby Obr.28 Obr.29 Obr.30 Obr.31 Obr.32 Obr.33 Obr.34 Obr.35 hajkova.cz/_product/33440_nahledy_dorty1_0000s_0008_dort_orisek.jpg Obr.36 hajkova.cz/_thumb/_product/33492_nahledy_dorty1_0014_vrstva45.jpg?size=165x110&rect Obr.37 Obr.38 ovocem_rotation_1.JPG

36 Střední škola Oselce Zdroj materiálů: Obr.39 Obr.40 Obr.41 Obr.42 _La_Boquer%C3%ADa.jpg/450px-Candied_Fruit_-_La_Boquer%C3%ADa.jpg Obr.43 Obr.44 Obr.45 Obr.46 Obr.47 Obr.48 Obr.49 Obr.50 isomalt Obr.51 Obr.52 Obr.53 Obr.54 Obr.55 Obr.56 Obr.57 Obr.58 Obr.59 Obr.60 Obr.61 Obr.62 Obr.63

37 Střední škola Oselce Zdroj materiálů: Obr.64 Obr.65 Obr.66 Obr.67 Obr.68 Obr.69 Obr.70 Obr.71 Obr.72 Obr.73 Obr.74 Obr.75 Obr.76 Obr.77 Obr.78 Obr.79 Obr.80 Obr.81 Obr.82 Obr.83 Obr.84 Obr.85 Obr.86 Obr.87 Obr.88

38 Střední škola Oselce Zdroj materiálů: Obr.89 rezane/1.jpg Obr.90 rezane/2.jpg Obr.91 rezane/3.jpg Obr.92 rezane/4.jpg Obr.93 rezane/5.jpg Obr.94 rezane/6.jpg Obr.95 rezane/7.jpg Obr.96 8http://www.wilton.cz/obrazky/clanky/cukrarske-dekoracni-ornamenty/vsestranne-zdobicky- rezane/8.jpg Obr.97 rezane/9.jpg Obr.98 rezane/14.jpg Obr.99 Obr.100 Obr.101 Obr.102 Není –li uvedeno jinak, je autorem tohoto materiálu a všech jeho částí, autor uvedený na titulním snímku.


Stáhnout ppt "Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google