Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Fidel Castro. "Vládce Ostrova svobody„ současný kubánský předseda vlády a předseda státní rady diktátor, zakladatel prvního komunistického státu na západní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Fidel Castro. "Vládce Ostrova svobody„ současný kubánský předseda vlády a předseda státní rady diktátor, zakladatel prvního komunistického státu na západní."— Transkript prezentace:

1 Fidel Castro

2 "Vládce Ostrova svobody„ současný kubánský předseda vlády a předseda státní rady diktátor, zakladatel prvního komunistického státu na západní polokouli Už za studií se Castro aktivně účastní studentského hnutí, organizujícího protivládní demonstrace. 1953 snaha o svržení Batistova diktátorského režimu Fidel Castro (nar. 13.8.1927)

3 Kulturní vložka

4 Pokračování… Batistutovi vojáci zabijí nebo zajmou většinu z Castrových spolubojovníků, Fidel Castro je odsouzen na 15 let do vězení. 1959 Batista opouští Kubu a prchá do Španělska, obsazení Havany a od té doby je premiérem Přerušení styku s USA, dodnes neobnoveno 1962 kubánská krize

5 Úspěšnost Po ekonomické stránce se ale Kubě již od počátku Castrova režimu nedaří, státní a kolektivní vlastnictví, totální centralismus ekonomiky, zákaz podnikání, to vše vede v postupnému úpadku ekonomika je na dně, nespokojenost obyvatelstva roste, mezinárodní izolace sílí

6 Tato prezentace byla o… Fidelu Castrovi….. Diktátor… A krutovládce Tyran…

7 Děkujeme za pozornost ………. Adá a Gábi Gábi a Ada


Stáhnout ppt "Fidel Castro. "Vládce Ostrova svobody„ současný kubánský předseda vlády a předseda státní rady diktátor, zakladatel prvního komunistického státu na západní."

Podobné prezentace


Reklamy Google