Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_384_Email AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 5. ročník,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_384_Email AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 5. ročník,"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_384_Email AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 5. ročník, 30.9. 2011 VZDĚL. OBOR, TÉMA: Informatika, Email ČÍSLO PROJEKTU: OPVK 1.4

2 Základní pojmy Založení e-mailu

3 E-mailová schránka je služba pro posílání pošty na internetu. Pokud potřebujete e-mailovou schránku bez poplatků, využijte služeb poskytovatelů jako je Seznam nebo Google. My si ukážeme, jak si založit e-mail na Google.

4 V internetovém prohlížeči si zadejte adresu: mail.google.com

5 Vyplňte jméno a příjmení a vaši budoucí e-mailovou adresu. Pro e-mailovou adresu můžete použít jméno nebo přezdívku. Tlačítkem Ověřit dostupnost se můžete přesvědčit, zda je požadovaná adresa volná.

6 Pro nalezení volné adresy zkuste různé kombinace jako: radekneposeda, r.neposeda, neposedaradek, atd. Pokud ani takto nenajdete volnou adresu, zkuste za Vaše jméno dát rok narození: radek.neposeda88

7 Nyní si vytvoříte heslo. Vyvarujte se jednoduchých hesel jako: 12345 Ideální je kombinace písmen a číslic např.: rakosnicek25 Pokud zaškrtnete políčko Neodhlašovat, budete automaticky přihlášeni k Vašemu e-mailovému účtu.

8 Bezpečnostní otázka je pro případ, že byste zapomněli heslo. Použijte otázku a odpověď, kterou znáte pouze Vy! E-mail pro obnovu nezadáváte, zvolte,,místo,, jako Česká republika a zadejte datum narození.

9 Políčko s obrázkem opište. V poslední části si prostudujte podmínky pro využívání služby a potvrďte registraci kliknutím na Přijímám. Vytvořit účet.

10  www.office.microsoft.com  Ilustrace: archiv autora


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: 600 150 585 NÁZEV: VY_32_INOVACE_384_Email AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 5. ročník,"

Podobné prezentace


Reklamy Google