Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FIGURÁLNÍ KRESBA Figurální kresba Co je figurální kresba?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FIGURÁLNÍ KRESBA Figurální kresba Co je figurální kresba?"— Transkript prezentace:

1 FIGURÁLNÍ KRESBA Figurální kresba Co je figurální kresba?

2 Figurální kresba -je kresba zaměřená na zobrazení (lidské) figury. Je to jedna z nejstarších dochovaných tvůrčích činností, zobrazující krásy lidského těla. -Figurální kresba představuje důležitý základ pro uchopení lidského těla z hlediska výtvarných umění a je jí věnovaná náležitá pozornost při vzdělávání budoucích umělců, zejména potom kresba podle živého modelu.

3

4 Iidská figura -je jedním z nejtrvalejších témat ve výtvarném umění, kreslení a číslo lze aplikovat na portrétování , cartooning a komické knihy ilustrace, sochařství , lékařské ilustrace a další obory, které používají zobrazení lidské podobě. -obrázek výkres lze provést velmi jednoduše, jako v gestu kreslení , nebo ve větším detailu, s použitím dřevěného uhlí , tužku nebo jiné nástroje pro kreslení

5

6

7 Předpokládá se znalost perspektivy, zvládnutá schopnost ji prakticky uplatňovat při stavbě kresby v ploše (s důrazem na proporce) a rozsáhlé zkušenosti s kresbou zátiší, průmyslových výrobků a kresby hlavy dle sádrové busty. Samozřejmostí je vyjádření objemu a základních charaktristických rysů modelu. Výhodou je osobitý rukopis a smysl pro výrazovou zkratku.

8 Anatomie

9 Části těla

10

11 Kresba hlavy

12

13 nos

14

15 karikatura

16

17

18

19 Popiš lidskou kostru a svalstvo. Nakresli lidskou ruku, část těla.


Stáhnout ppt "FIGURÁLNÍ KRESBA Figurální kresba Co je figurální kresba?"

Podobné prezentace


Reklamy Google