Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.107/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Alena Marková Název šablonyIII/2 – Inovace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.107/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Alena Marková Název šablonyIII/2 – Inovace."— Transkript prezentace:

1 Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.107/1.5.00/ AutorMgr. Alena Marková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuVY_32_INOVACE_POT_0313Skopové maso Stupeň a typ vzděláníOdborné vzdělávání Vzdělávací oborRVP H/01 Tematický okruhPotraviny a výživa Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupina15-18 let AnotaceV prezentaci jsou žáci seznámeni s charakteristikou a dělením skopového masa Klíčová slovaSkopové maso Datum

2  Skopové maso je z ovcí, beranů, skopců a jehňat  Rozlišujeme: - jehněčí do stáří 3 měsíců a váze kg - skopové ve stáří 6-8 měsíců a starší (jejich maso je však již tužší a méně kvalitní) jehneci-maso-deleni-upotrebeni--789.htmlhttp://www.receptyonline.cz/skopove-a- jehneci-maso-deleni-upotrebeni--789.html

3  Skopové maso je velmi pikantní a aromatické, světle červené až tmavě červené. Čerstvé skopové maso má být pevné a světle červené, krajový lůj má být bělavě žlutý a jadrný. Má vysokou biologickou hodnotu.  Má charakteristický zápach a při tepelné úpravě tuk – lůj, velmi rychle tuhne.

4 AUTOR NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

5  1. kýta  2. hřbet  3. plec  4. zákrčí  5. bok (pupek)  6. hrudí  7. krk  8. kolínka

6  1. třída – kýta a hřbet  2. třída - plec, zákrčí –šrůtka  3. třída - pupek, hrudí, krk, kolínka- kližky AUTOR NEZNÁMÝ. ove-clanky/chovat-ovce-na-vasi- zahrade-proc-ne/ [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ove-clanky/chovat-ovce-na-vasi- zahrade-proc-ne/

7  1. Kýta  2. Hřbet  3. Plec  4. Zákrčí  5. Bok (pupek)  6. Hrudí  7. Krk  8. Kolínka

8  Skopové maso je velmi pikantní a aromatické, světle červené až tmavě červené. Čerstvé skopové maso má být pevné a světle červené, krajový lůj má být bělavě žlutý a jadrný. Má vysokou biologickou hodnotu.  Má charakteristický zápach a při tepelné úpravě tuk – lůj, velmi rychle tuhne.  Skopové maso je z ovcí, beranů, skopců a jehňat  Rozlišujeme:  - jehněčí do stáří 3 měsíců a váze kg  - skopové ve stáří 6-8 měsíců a starší  (jejich maso je však již tužší a méně kvalitní)

9  Peter Anderle, Dr. Helmuth Schwartz, Zbožíznalství, SNTL Praha 2001  Ing. Libor Mašek, Potraviny a nápoje v kostce  Peter Kružliak, Rudolf Schaller, Anton Forró, Potraviny a nápoje, IQ 147 spol. s.r.o. Praha 1984   upotrebeni--789.html upotrebeni--789.html  Obrázky:  AUTOR NEZNÁMÝ. clanky/chovat-ovce-na-vasi-zahrade-proc-ne/ [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: clanky/chovat-ovce-na-vasi-zahrade-proc-ne/  AUTOR NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.107/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Alena Marková Název šablonyIII/2 – Inovace."

Podobné prezentace


Reklamy Google