Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace DUM je určen k obrazovému doplnění učiva o diktaturách a jejich nebezpečí. Uvádí jejich konkrétní příklady v historii lidstva.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace DUM je určen k obrazovému doplnění učiva o diktaturách a jejich nebezpečí. Uvádí jejich konkrétní příklady v historii lidstva."— Transkript prezentace:

1 Anotace DUM je určen k obrazovému doplnění učiva o diktaturách a jejich nebezpečí. Uvádí jejich konkrétní příklady v historii lidstva.

2 DIKTATURA

3 Co je diktatura? Je to způsob vlády skupině lidí, při kterém ten kdo vládne (jeden nebo více) rozhoduje o všem. Role vládce – diktátora se nedědí.

4 Příklady z historie

5 Adolf Hitler

6 Pod jeho velením Německo obsazovalo okolní státy a byla rozpoutána 2. světová válka.

7 Koncentrační tábor v Mauthausenu

8 Josif Vissarionovič Stalin, vlastním jménem Džugašvili

9 Lidé, kteří po jeho proslovu jako první přestali tleskat, byli na jeho příkaz popraveni.

10 Za vlády Stalina byl popraven každý, kdo měl své vlastní názory.

11 Benito Musollini

12 Fidel Castro

13 Sekty

14 Co víš o sektách?

15 Zdroje obrázků Hitler: http://www.battleofbritain1940.net/document-11.html, http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/hitler.html, http://www.fronta.cz/vaclavik-vzpominky-na-mauthausen-2-schlierhttp://www.battleofbritain1940.net/document-11.html http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/hitler.html Stalin:http://was-stalin-a-rothschild.blogspot.com/, http://www.socsol.cz/2011/solidarita/statni-kapitalismus-v-rusku- kapitola-2-5-strana,http://was-stalin-a-rothschild.blogspot.com/ Musollini: ttp://www.glogster.com/sofie303/mussolini-project/g- 6mh5jv2sujebkvk8l3eaha0.ttp://www.glogster.com/sofie303/mussolini-project/g- 6mh5jv2sujebkvk8l3eaha0 Castro: http://www.smh.com.au/opinion/politics/copenhagen-the- moment-of-truth-20091222-lb3l.html.http://www.smh.com.au/opinion/politics/copenhagen-the- moment-of-truth-20091222-lb3l.html Sekty: http://www.mountfield.cz/?utm_source=BANNER&utm_medium=T N&utm_campaign=Posezona&utm_content=TNZpravy970x210


Stáhnout ppt "Anotace DUM je určen k obrazovému doplnění učiva o diktaturách a jejich nebezpečí. Uvádí jejich konkrétní příklady v historii lidstva."

Podobné prezentace


Reklamy Google