Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU - 02 - 16 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU - 02 - 16 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám."— Transkript prezentace:

1 EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.

2 RODINA pojmy příbuzenské vztahy test

3 POJMY RODINU TVOŘÍ? OTEC, MATKA A DĚTI. NUKLEÁRNÍ RODINA?
MANŽELSTVÍ? MANŽEL A MANŽELKA. DRUHY SŇATKU? CÍRKEVNÍ A CIVILNÍ. ÚPLNÁ A NEÚPLNÁ RODINA? ÚPLNÁ RODINA – NECHYBÍ ŽÁDNÝ Z RODIČŮ, NEÚPLNÁ – JEDEN Z RODIČŮ CHYBÍ (SMRT, ROZVOD).

4 PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY RODIČE A DĚTI A OSTATNÍ PŘÍBUZNÍ TVOŘÍ DOHORMADY
ŠIROKOU RODINU, KTERÁ JE SPOJENA PŘÍBUZENSKÝMI VZTAHY (POKREVNÍ A NEPOKREVNÍ). BABIČKA A DĚDEČEK TETA A STRÝC BRATRANEC A SESTŘENICE TCHÁN A TCHÝNĚ ŠVAGR A ŠVAGROVÁ NETEŘ A SYNOVEC MATKA, OTEC JEDNOHO Z RODIČŮ SESTRA, BRATR JEDNOHO Z RODIČŮ SYN, DCERA TETY A STRÝCE OTEC, MATKA MANŽELA, MANŽELKY BRATR, SESTRA ŽENICHA NEBO NEVĚSTY DCERA, SYN TETY A STRÝCE (PRO ŽENICHA NEBO NEVĚSTU)

5 MACECHA OTČÍM NEVLASTNÍ MATKA NEVLASTNÍ OTEC

6 Opakování: Nukleární rodina = Babička je Neúplná rodina = Macecha je Nevlastní otec se nazývá Úplná rodina = Teta, strýc = otec, matka, dítě matka jednoho z rodičů chybí jeden z rodičů nevlastní matka otčím nechybí žádný rodič/otec, matka, dítě sourozenec jednoho z rodičů

7 HODNOCENÍ: 14 – 12 bodů = 1 11 – 10 bodů = 2 9 – 7 bodů = 3


Stáhnout ppt "EU - 02 - 16 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám."

Podobné prezentace


Reklamy Google