Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.14 Téma: Krajinná sféra Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.14 Téma: Krajinná sféra Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.14 Téma: Krajinná sféra Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Klíčová slova: oceán, dno, příkop Anotace: Výukový materiál je určen k procvičování učiva o oceánském dnu. Úkoly mohou být vypracovány samostatně, ve dvojicích nebo mohou být součástí testu. Použité pomůcky: počítače

2 VY_52_INOVACE_PV12.09 VY_52_INOVACE_PV12.14
Oceánské dno

3 ÚKOLY A.Popiš části mořského dna. ll 7. 1. 2. 5. 4. 3. 6.

4 ÚKOLY B. Doplň do textu: Zemskou kůru dělíme na p……………………. a ………………………, která má výrazně menší mocnost (5-10km). Hlavní horninou, ze které se skládá, je č………………….. Na dně oceánů se nachází různé útvary:např. středooceánské …………………… ve kterých dochází k výlevu magmatu. Nejdelší se nachází v Atlantském oceánu a nazývá se ………………... Rozsáhlé sníženiny se nazývají oceánské …………………. Nejhlubší místa v oceánech jsou ………………………. V Tichém oceánu se nachází nejhlubší místo - ……………………….s hloubkou………………. metrů.

5 Odpovědi: A. 1.pevninský šelf pevninský svah 3.oceánská pánev 4.ostrov 5.oceánský příkop 6. středooceánský hřbet podmořská hora B. Doplň do textu: Zemskou kůru dělíme na pevninskou a oceánskou , která má výrazně menší mocnost (5-10km). Hlavní horninou, ze které se skládá, je čedič Na dně oceánů se nachází různé útvary:např. středooceánské hřbety,ve kterých dochází k výlevu magmatu. Nejdelší se nachází v Atlantském oceánu a nazývá se Středoatlantský Rozsáhlé sníženiny se nazývají oceánské pánve. Nejhlubší místa v oceánech jsou oceánské příkopy. V Tichém oceánu se nachází nejhlubší místo – Mariánský příkop s hloubkou metrů.

6 Použité zdroje: Rodinný atlas světa, Kartografie Praha 2001 C5qCa

7 Jméno autora výukového materiálu : Mgr. Jana Vítková
Datum vytvoření: září 2011 Výukový materiál určen pro: 6.ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda – Zeměpis –- Krajinná sféra – dno oceánů Metodický popis: Výukový materiál je určen k procvičování učiva o oceánském dnu. Úkoly mohou být vypracovány samostatně, ve dvojicích nebo mohou být součástí testu. Použité pomůcky : počítače


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.14 Téma: Krajinná sféra Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google