Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zaokrouhlování čísel Zaokrouhlování je způsob zjednodušování nehezkých čísel na hezké. Například číslo 98 můžete zaokrouhlit na supr trupr číslo 100 

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zaokrouhlování čísel Zaokrouhlování je způsob zjednodušování nehezkých čísel na hezké. Například číslo 98 můžete zaokrouhlit na supr trupr číslo 100 "— Transkript prezentace:

1 Zaokrouhlování čísel Zaokrouhlování je způsob zjednodušování nehezkých čísel na hezké. Například číslo 98 můžete zaokrouhlit na supr trupr číslo 100  Zaokrouhlení je proces, při kterém se snižuje počet významových číslic v čísle.

2 Zaokrouhlování čísel Zaokrouhlování je způsob zjednodušování nehezkých čísel na hezké. Například číslo 98 můžete zaokrouhlit na supr trupr číslo 100  Zaokrouhlení je proces, při kterém se snižuje počet významových číslic v čísle.

3 ČÍSLO SE SKLÁDÁ Z ČÍSLIC
Zaokrouhlování čísel Zaokrouhlování je způsob zjednodušování nehezkých čísel na hezké. Například číslo 98 můžete zaokrouhlit na supr trupr číslo 100  Zaokrouhlení je proces, při kterém se snižuje počet významových číslic v čísle. ČÍSLO SE SKLÁDÁ Z ČÍSLIC

4 Tipy zaokrouhlování čísel
Zaokrouhlování dolů (floor) Zaokrouhlování nahoru (ceil) Matematické zaokrouhlení (round)

5 Tipy zaokrouhlování čísel
Zaokrouhlování dolů (floor) ;6.8;-4.4;-9.5 Zaokrouhlování nahoru (ceil) ;6.8;-4.4;-9.5 Matematické zaokrouhlení (round)

6 Pětky

7 Pětku zaokrouhlujeme nahoru!!!
Zaokrouhlování pětky Pětku zaokrouhlujeme nahoru!!! 5 Postupné zaokrouhlování Přímé zaokrouhlování

8 Gratulujeme Nyní zvládáte zaokrouhlování


Stáhnout ppt "Zaokrouhlování čísel Zaokrouhlování je způsob zjednodušování nehezkých čísel na hezké. Například číslo 98 můžete zaokrouhlit na supr trupr číslo 100 "

Podobné prezentace


Reklamy Google