Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

STŘEDNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ, HOTELNICTVÍ A SLUŽEB ČESKÁ HUDBA V DOBĚ HUSITSKÉ – TEST Mgr. Eva Řebíčková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "STŘEDNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ, HOTELNICTVÍ A SLUŽEB ČESKÁ HUDBA V DOBĚ HUSITSKÉ – TEST Mgr. Eva Řebíčková."— Transkript prezentace:

1 STŘEDNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ, HOTELNICTVÍ A SLUŽEB ČESKÁ HUDBA V DOBĚ HUSITSKÉ – TEST Mgr. Eva Řebíčková

2 ANOTACE Materiál slouží k opakování učiva české hudby v době husitství. Studentovi jsou pokládány otázky a student si vybírá vždy jednu správnou odpověď. Po skončení testu jsou opět uvedeny otázky, které byly součástí opakovacího testu a správná odpověď je vždy zeleně vysvícená. V úplném závěru je shrnutí správných odpovědí.

3 1. JAKÁ HUDBA SE ROZVÍJÍ V DOBĚ RENESANCE V EVROPĚ? A)JEDNOHLASÁ B)VÍCEHLASÁ C)DVOUHLASÁ

4 2. KDO ZAPŘÍČINIL V ČECHÁCH OPOŽDĚNÝ VÝVOJ POLYFONIE? A)HUSITÉ B)PŘEMYSLOVCI C)JAGELONCI

5 3. PROČ HUSITÉ ODMÍTALI VÍCEHLASOU HUDBU? A) ODMÍTALI VEŠKERÝ PŘEPYCH B) NELÍBILA SE JIM C) NECHTĚLI JI POSLOUCHAT

6 4. JAKÁ HUDBA SE ROZVÍJÍ V ČECHÁCH V DOBĚ HUSITSKÉ? A)JEDNOHLASÁ B)VÍCEHLASÁ C)TŘÍHLASÁ

7 5. KDO BYL IDEOLOGEM HUSITSKÉHO REVOLUČNÍHO HNUTÍ V ČECHÁH? A)MISTR JAN HUS B)JAN LUCEMBURSKÝ C)JAN ŽIŽKA

8 6. CO ZDŮRAZŇOVAL MISTR JAN HUS? A)SPOLEČNÝ ZPĚV B)JEDNOHLASÝ ZPĚV C)ŽÁDNÝ ZPĚV

9 7. POZNÁTE HO? A)BEDŘICH SMETANA B)LEOŠ JANÁČEK C)MISTR JAN HUS

10 8. K ČEMU SLOUŽILY HUSITSKÉ CHORÁLY? A)K POSILOVÁNÍ SEBEVĚDOMÍ, POVZBUZENÍ BOJOVÉ SÍLY B)K BOHOSLUŽBÁM C)MĚLY FUNKCI HYMNY

11 9.JAK SE NAZÝVÁ NEJZNÁMĚJŠÍ HUSITSKÝ CHORÁL? A)OTEP MYRHY B)ANDĚLÍKU ROZKOCHANÝ C)KTOŽ SÚ BOŽÍ BOJOVNÍCI

12 10. CO JE NA OBRÁZKU? A) A)JISTEBNICKÝ KANCIONÁL B) B)KOSMOVA KRONIKA C) C)LITOMĚŘICKÝ KANCIONÁL

13 11. CO JE JISTEBNICKÝ KANCIONÁL A)SBÍRKA LIDOVÝCH PÍSNÍ Z 11. STOLETÍ B)SBÍRKA DUCHOVNÍCH PÍSNÍ Z 15. STOLETÍ C)SBÍRKA DUCHOVNÍCH PÍSNÍ Z 8. STOLETÍ

14 12. KTEROU Z PÍSNÍ NAJDEME V JISTEBNICKÉM KANCIONÁLE? A) DŘĚVO SĚ LISTĚM ODIEVÁ B) POVSTAŇ, POVSTAŇ VELIKÉ MĚSTO PRAŽSKÉ C) ANDĚLÍKU ROZKOCHANÝ

15 JAK JE TO SPRÁVNĚ? SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ = ZELENÁ BARVA

16 1. JAKÁ HUDBA SE ROZVÍJÍ V DOBĚ RENESANCE V EVROPĚ? A)JEDNOHLASÁ B)VÍCEHLASÁ C)DVOUHLASÁ

17 2. KDO ZAPŘÍČINIL V ČECHÁCH OPOŽDĚNÝ VÝVOJ POLYFONIE? A)HUSITÉ B)PŘEMYSLOVCI C)JAGELONCI

18 3. PROČ HUSITÉ ODMÍTALI VÍCEHLASOU HUDBU? A) ODMÍTALI VEŠKERÝ PŘEPYCH B) NELÍBILA SE JIM C) NECHTĚLI JI POSLOUCHAT

19 4. JAKÁ HUDBA SE ROZVÍJÍ V ČECHÁCH V DOBĚ HUSITSKÉ? A)JEDNOHLASÁ B)VÍCEHLASÁ C)TŘÍHLASÁ

20 5. KDO BYL IDEOLOGEM HUSITSKÉHO REVOLUČNÍHO HNUTÍ V ČECHÁH? A)MISTR JAN HUS B)JAN LUCEMBURSKÝ C)JAN ŽIŽKA

21 6. CO ZDŮRAZŇOVAL MISTR JAN HUS? A)SPOLEČNÝ ZPĚV B)JEDNOHLASÝ ZPĚV C)ŽÁDNÝ ZPĚV

22 7. POZNÁTE HO? A)BEDŘICH SMETANA B)LEOŠ JANÁČEK C)MISTR JAN HUS

23 8. K ČEMU SLOUŽILY HUSITSKÉ CHORÁLY? A)K POSILOVÁNÍ SEBEVĚDOMÍ, POVZBUZENÍ BOJOVÉ SÍLY B)K BOHOSLUŽBÁM C)MĚLY FUNKCI HYMNY

24 9.JAK SE NAZÝVÁ NEJZNÁMĚJŠÍ HUSITSKÝ CHORÁL? A)OTEP MYRHY B)ANDĚLÍKU ROZKOCHANÝ C)KTOŽ SÚ BOŽÍ BOJOVNÍCI

25 10. CO JE NA OBRÁZKU? A) A)JISTEBNICKÝ KANCIONÁL B) B)KOSMOVA KRONIKA C) C)LITOMĚŘICKÝ KANCIONÁL

26 11. CO JE JISTEBNICKÝ KANCIONÁL A)SBÍRKA LIDOVÝCH PÍSNÍ Z 11. STOLETÍ B)SBÍRKA DUCHOVNÍCH PÍSNÍ Z 15. STOLETÍ C)SBÍRKA DUCHOVNÍCH PÍSNÍ Z 8. STOLETÍ

27 12. KTEROU Z PÍSNÍ NAJDEME V JISTEBNICKÉM KANCIONÁLE? A) DŘĚVO SĚ LISTĚM ODIEVÁ B) POVSTAŇ, POVSTAŇ VELIKÉ MĚSTO PRAŽSKÉ C) ANDĚLÍKU ROZKOCHANÝ

28 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ SPRÁVNÝCH ODPOVĚDÍ 1.B 2.A 3.A 4.A 5.A 6.A 7.C 8.A 9.C 10.A 11.B 12.B

29 POUŽITÁ LITERATURA A ZDROJE PROFIMEDIA. Novinky.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: FDOMINEC. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Michels, Ulrich: Encyklopedický atlas hudby, Praha 2000 Smolka, Jaroslav a kol.: Dějiny hudby, Brno 2001 Marek, V.: Tajné dějiny hudby, Eminent, Praha 2000 Vlastní archív autora


Stáhnout ppt "STŘEDNÍ ŠKOLA PEDAGOGICKÁ, HOTELNICTVÍ A SLUŽEB ČESKÁ HUDBA V DOBĚ HUSITSKÉ – TEST Mgr. Eva Řebíčková."

Podobné prezentace


Reklamy Google