Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana

2 Vývoj počítače Informatika 6. ročník Mgr. Miroslav Vašica

3 PC čtvrté generace Čtvrtá generace počítačů nastoupila roku 1968 zavedením IO v miniaturizovaném provedení tzv. mikroprocesory. vyvinuté ze skříňových počítačů

4 Vývoj PC vedl k: zvýšení rychlosti kvality a snížení cen počítačů. Výsledkem jsou byly „vysocevýkonné“ sálové superpočítače - nejznámější jsou od frmy Cray, ale na druhé straně hlavně PC v dnešní podobě. První PC Anita Mark 8 z r.1965 Dnes jej sice předčí prakticky každá kalkulačka, ale ve své době znamenal průlom do způsobu užívání této techniky ? žádný zvláštní sál na počítač, žádná speciálně vyškolená obsluha a množství techniků údržby, ale vlastní počítač na stole v kanceláři.

5 Dějiny počítačů -zahrnují vývoj jak samotného hardware, tak jeho architektury a mají přímý vliv na vývoj softwaru. -První počítače byly vyrobeny ve 30. letech 20. století, avšak za jejich vynálezce je přesto považován Charles Babbage, který již v 19. století vymyslel základní principy fungování stroje pro řešení složitých výpočtů.

6 Vůbec první PC Je obtížné najít v historii první počítač, protože význam slova se v průběhu času měnil…..

7 Foto sálového počítače Vývoj a tendence: V dnešní době se cena počítačů se s jejich vývojem neustále snižuje, jejich rozšíření roste a zasahuje postupně do všech oblastí lidského života.

8 Moderní pc

9 PC tuning

10 Srovnání s historií

11 Zdroje: Výukové materiály pro ZŠ www.google.cz www.seznam.cz www.wikipedie.cz http://www.epublishing.cz/extra-pc http://www.atraktivni-nabytek.cz/pc-stoly/ http://pctuning.tyden.cz/hardware http://cs.wikipedia.org http://www.bazar.cz/stolni-pocitace


Stáhnout ppt "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google