Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

umělecká agentura a galerie

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "umělecká agentura a galerie"— Transkript prezentace:

1 umělecká agentura a galerie

2 Nabídka pro Německo Připravíme a zajistíme prodejní výstavu obrazů renomovaných českých výtvarníků, malířů a grafiků Dle zájmu zajistíme vernisáž s kulturním programem Zaručíme prodej obrazů s originálním prodejním autorským certifikátem V případě Vašeho zájmu zajistíme díla – obrazy, grafiky, sochy českých umělců dle Vašeho výběru

3 František LETÁK (1949, Ústí nad Labem)
Akademický malíř František Leták absolvoval Střední průmyslovou školu sklářskou v Kamenickém Šenově - obor malování, tvarování a lepení skla. Po absolutoriu nastoupil na Akademii výtvarného umění v Praze, kde studoval u Prof. F. Jiroudka krajinomalbu. Restaurování studoval u Prof. R. Ondráčka a figurální malbu u Prof. K. Součka. Svá díla vystavoval v řadě galerií v ČR i zahraničí - Japonsko, Řecko, Kypr, Mexiko. Maluje krajiny, zátiší a především pražské motivy.

4 Z díla Františka Letáka

5 Emanuel Ranný (1943, Brno) Grafik E. Ranný patří mezi nejvýznamnější současné výtvarníky - grafiky v ČR. Absolvoval desítky samostatných i kolektivních výstav doma i v zahraničí. Jeho grafické listy jsou ve sbírkách Národní galerie v Praze, Památníku národního písemnictví, v galeriích v Olomouci, Lipsku, Banské Bystrici, Mnichově, Lodži atd. Obdržel několik cen na světových výstavách grafiky a hlavní cenu soutěže „Grafika roku“ - Staroměstská radnice v Praze leden-únor roku Je členem S. V. U. Hollar.

6 Z díla Emanuela Ranného
grafika (litografie) obraz (olej) grafika(suché jehly)

7 Vladimír Halamásek (1929, Havlíčkův Brod)
Od studijních let se věnoval kreslení a malování. Před koncem války byl uveden do ateliéru brodského malíře a grafika, akademického malíře Jana Jůzla, svého pozdějšího staršího přítele. Zde se mu otevřel naplno tajemný svět barev a tvarů, zde se naučil poctivé základy malířské a kreslířské abecedy. Během více než deseti let, jako jeden z fámulů Mistra Jana Jůzla, s jeho laskavým a chápavým přístupem se seznamoval s různými technikami malby i grafiky, jak v ateliéru tak v plenéru. Nezapomenutelné jsou společné malířské pobyty na Lipnici, kde vedle sebe stály malířské stojany Mistra i učedníka, i večery rozprav a diskusí o kumštu. Od promoce na UK autor žije a maluje v Žatci. Obdiv a osobní vztah k rodné Vysočině je ale trvalý, vrací se sem, aby znovu a znovu zkoušel zachytit její neopakovatelný půvab. Stejně tak maluje krajinu kolem jihočeského Tábora i skicuje žatecké historické památky. Kromě krajiny můžeme obdivovat i různá zátiší a květiny.

8 Z díla Vladimíra Halamáska

9 Josef Velčovský (1945, Václavovice)
Josef Velčovský je teoretiky výtvarného umění řazen k poetickým surrealistům, častěji však k imaginativnímu proudu. Avšak není to nejpřesnější zařazení, pokud vůbec lze u tak osobitého projevu hovořit o příslušnosti k nějakému „ismu“ nebo proudu. Nejméně problémů se svým zařazením má ale autor sám, jenž kdysi v interview vyslovil větu „Chci, aby obraz byl krásný“, a zdá se, že tu stručně vyjádřil své krédo, které neztratilo svoji platnost, i když bylo vysloveno již před lety. Josef Velčovský pracuje stejně soustředěně v malbě jako v kresbě a grafice, konkrétně v litografii. Všechny disciplíny využívá paralelně k neustálému vybrušování svého osobitého profilu a daří se mu to s vážností i lehce ironickým humorem, který je klíčem k některým jeho kompozicím (V suterénu krajiny, Krajina napadená vegetací).

10 Z díla Josefa Velčovského

11 Petr Ettler Petr Ettler, narozen 1947 v Praze. V dětství veden akademickým malířem P.Kameníčkem, později akademickým malířem J. Karlínským. Vyšel z tvorby francouzských impresionistů, inspirací mu jsou díla Chramosty a Líbala. Je členem Sdružení výtvarníků ČR.

12 Z díla Petra Ettlera

13 Eva Myslínová (1956, Praha) Začala kreslit v dětství, napodobovala tatínka, který maloval. S rodiči jezdila často do přírody a na výlety, vždy se skicákem. Od tužky, pastelu a tempery se dostala počátkem 80. let k olejomalbě. Velkou inspirací pro její obrázky byla stará Praha. Večerní a zimní kouzlo pražských uliček jí učarovalo natolik, že po letech zkusila vzpomínky přenést do svých obrazů. Začala také s malováním miniatur na dřevě. Postupem času zkusila různé materiály - překližku, sololit, karton a plátno. Seznámení s malířem Pavlem Filipem v 90. letech a jeho svérázná pochvala bylo pro autorku povzbuzením do další činnosti. Poprvé v Praze vystavovala ve vinárně U Stréců, kde se také každý rok účastní dobročinné aukce. Od roku 2004 je ve Sdružení výtvarníků Karlova mostu. Již pátým rokem žije převážně mimo Prahu, inspirací je jí příroda, ale ve svých obrazech na Prahu svého dětství stále vzpomíná. Obrazy je autorka zastoupena v Kanadě, Japonsku, Švédsku, Německu a Itálii.

14 Z díla Evy Myslínové

15 Jindřich Volák (1931 v Praze)
Absolvent čtyřleté grafické školy, jako sazeč – grafik. Základem jeho tvorby byl monotyp a litografie. Ve spolupráci s panem Najbertem st. se snažil o čtyřbarevnou litografii ze zinkových a později hliníkových desek. Ofsetový tisk ho vrátil do světa grafického průmyslového designu. Soustředil se na experimentální tvorbu monotypu. V dalších letech spolupracoval se skupinou ARPIS, což bylo volné sdružení básníků a umělců, fandících kosmickému prostoru. Kulturní pořady básní s projekcí obrazů a výstav v letech byly uvedeny v Pražském planetáriu. S odchodem do důchodu v roce 1991 se autor soustředil na projev barevných inspirací na papírovém podkladu…

16 Z díla Jindřicha Voláka

17 Josef Buben 1933, Praha Žije a pracuje v Praze. Je členem Českého fondu výtvarných umění. Vyučen malířem porcelánu v Klášterci nad Ohří. V letech 1951 – 55 absolvoval Státní uměleckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti. Profesoři Stanislav Mikuláštík, Karel Hoffmann. Malíř – krajinář. Patří k těm, kdož nechodí do přírody odpočívat, ale hlavně se dívat, pozorovat, inspirovat… Pro lidi jeho druhu vlastně neexistuje odpočinek, ať přijdou kamkoliv, hledají motivy pro svou tvůrčí práci. Kde druzí vidí les, pole, náves, řeku, vidí oni obraz. Výsledkem tohoto neúnavného hledačství je pak divácky vděčná motivická pestrost. A tak se s pastely, oleji, akvarely a temperami vypravíme do jižních Čech a do kraje malířova mládí do Posázaví, ale také k řeckým ostrovům. Vždy oceníme, že navzdory široké námětové škále si udržuje jednotný, svérázný, energický a přece jemný a citlivý malířský rukopis. Josef Buben má schopnost dávat do díla sebe, odkrýt svoje srdce. Takové dílo má kouzelnou moc přetrvat, odolat tomu nejpřísnějšímu soudci a divákovi – času. Zastoupen je ve sbírkách v ČR, Švýcarsku, Anglii, USA, Kanadě a v Japonsku.

18 Z díla Josefa Bubna

19 Jiří Ryvola (1939, Beroun) Přestože od dětství toužil po výtvarné dráze, nebylo mu umožněno vydat se touto cestou. Absolvoval železniční školu stavební a jeho další profesionální dráha se ubírala tímto směrem. Již v dětství a ve studentských letech absolvoval výtvarné kurzy zaměřené převážně na kresbu. Poté, co ho listopadová revoluce zavála do politiky, se v polovině 90. let vrací ke své železničářské profesi a s nebývalou vehemencí i ke své malířské tvorbě. U námětů jeho obrazů přibývá lidí. Pro své kresby si vybírá uličky, domy a krajiny, v nichž lze nalézt citlivou „stopu lidské ruky“. Činí to rukopisem, který je nezaměnitelný. K severním a jižním Čechám postupně přibyla Praha a další regiony České republiky i obrázky ze zahraničí, kde převládají texty a kresby z Provence a Bretaně. Z jeho tvorby vyzařuje klid a pohoda. Kresby a obrazy jsou tvořeny a stvořeny, aby pohladily duši a vytvořily v ní jemný a laskavý úsměv. Stejné je to u jeho ilustrací publikací, kalendářů, litografií. Každá jeho nová výstava potvrzuje, že ve vinorodém kraji Litoměřicka, kde již dlouhá léta žije, stejně jako dobré víno, zraje i malíř.

20 Z díla Jiřího Ryvoly

21 Radoslav Valeš (1966, Plzeň)
Žije a pracuje v Praze. Vystavoval na desítkách samostatných i skupinových výstav v Čechách i zahraničí. Vzdělání: 1991 udělen titul Magister Artis studium na Akademii výtvarných umění v Sankt Petěrsburgu, obor malba Ocenění: nejkrásnější kniha roku 2000: 1. místo - literatura pro děti a mládež cena ministra kultury za ilustrace ke knize Děti duhového hada - mýty a legendy Austrálie /Argo 2000/.

22 Z díla Radoslava Valeše

23 Libuše Ladianská (1952, Praha)
Její obrazy ženské přitažlivosti a krásy začaly oslovovat před 20 lety nejen milovníky malířského umění, ale i nakladatele. Rozsáhlá ilustrační tvorba autorky vypovídá o jejím všestranném výtvarném talentu. Poslední léta se Libuše Ladianská věnuje výhradně malbě. Svojí tvorbou oslovuje všechny generace a její vyprodané výstavy od konce devadesátých let naznačují její současnou úspěšnost i popularitu. Eroticky podbarvená témata ženské krásy přitahují dnes milovníky umění nejen v Praze, ale i v Mnichově, Paříži nebo Madridu. Tvorba Libuše Ladianské promlouvá k srdci dnešního člověka a je vyhledávána těmi, kteří preferují dobrou klasickou realistickou malbu v současném duchu malířského přednesu s naivistickým podtextem. Obrazy Libuše Ladianské jsou vzrušující, nádherné a více než to - jsou ryze a hluboce ženské."

24 Z díla Libuše Ladianské

25 Václav Houdek (1953, České Budějovice)
Žije v Praze, tvoří v jižních Čechách, zabývá se malbou, experimentální malbou, asambláží, kresbou... Vytváří obrazy převážně bipolární, na téma dvou světů, mládí, stáří, života či smrti, rodiny, samoty, přírody, města, cest, dětství, vzpomínek, zapomnění... Usiluje o vybudování obrazu jako „svéprávného živého organismu”, nestačí mu pouhé zachycení výseku skutečnosti, jeho cesta vede ke zjednodušení a ke zduchovnění. Realitě se podřizuje potud, dokud se shoduje s jeho uměleckým záměrem, osobním prožitkem a vizí, kterou chce do obrazu promítnout. Má své vzory, ale nenapodobuje nikoho, snaží se být svůj jak volbou námětů, tak jejich pojetím a technickým provedením. Jeho tvorba má všechny znaky nezaměnitelné osobnosti.

26 Z díla Václava Houdka

27 Václav Zoubek (1953, Věrušičky)
Žije a pracuje v Rakovníku. Vystavoval na desítkách samostatných i skupinových výstav v Čechách i zahraničí. „Kreslím asi od šestašedesátého roku. Vyhrál jsem několik výtvarných soutěží a to mne jako školáka povzbudilo. Myslím, že to byla atmosféra doby, o umění se tenkrát mluvilo a psalo všude, která mne přivedla k rozhodnutí, že budu malířem. Táta to viděl nerad, řekl, že mě čeká leda „veselá bída“, ale máma to přijala bez výhrad. Před Vánocemi v roce 1967 mě dali do učení k panu Váchovi, učil mne technologii malby a dával omalovávat svoje skici. Pro sebe jsem si ale tehdy našel monografii Antonína Slavíčka, Plumbovu Renesanci a Hlaváčkova Kubištu, bylo to jako zjevení…“

28 Z díla Václava Zoubka

29 Bohuslav Doležal (1964, Litomyšl)
Autor žije a pracuje v Praze. Tomáš Jakl kdysi o Doležalových obrazech napsal, že jeho dramata jsou dramata ticha a samoty. Tato slova velmi dobře vystihují náladu Doležalova intimního světa originálních impulsů a ještě originálnějších stavů totálního zklidnění. Doležalovy grafiky, tak, jak je známe, jsou jeho vlastní nezaměnitelnou imaginací a fyzickou silou nevratně poznamenané monotypy. Nejde však o monotyp v klasickém,slovníkovém chápání výtvarné techniky. Doležal si tuto techniku "upravil" jak dle vnějších podmínek, tak i pro nejvěrnější otisk obsahu svého sdělení. Pracuje bez lisu - celý procesje skutečně dán jen jím a jeho "silou". Autor měl výstavy pro své ctitele v České republice a ve Francii, kde je také zastoupen v soukromých sbírkách.

30 Z díla Bohuslava Doležala

31 Kontakt Umělecká agentura a galerie GEJZÍR
Gejzír s.r.o., Zavátá 84, Praha, CZ 00420 (2) , (2) Pobočka pro Německo: Gejzir, Hausener Obergasse 15 D–60488 Frankfurt am Main +49 (69) (69)

32

33


Stáhnout ppt "umělecká agentura a galerie"

Podobné prezentace


Reklamy Google