Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Třída RYBY Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě. Mají kostěnou kostru a dýchají pomocí žaber. Tělo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Třída RYBY Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě. Mají kostěnou kostru a dýchají pomocí žaber. Tělo."— Transkript prezentace:

1

2

3 Třída RYBY

4 Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě
Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě. Mají kostěnou kostru a dýchají pomocí žaber. Tělo je většinou kryté šupinami. Vyvinul se u nich proudový orgán „postranní čára“, pomocí které vnímají proudění vody a polohu těla při pohybu. Na rozdíl od paryb mají plynový měchýř, který je mimo jiné nadnáší, takže nemusí neustále plavat jako zmiňované paryby. Ze smyslových orgánů mají vyvinutý zrak, čich, chuť….. Ryby mají důležitý hospodářský význam (kapr) a také sportovní význam (sportovní rybaření – pstruh, štika…..)

5 Přehled našich nejznámějších druhů ryb:
*KAPR OBECNÝ *ŠTIKA OBECNÁ *ÚHOŘ ŘÍČNÍ *PSTRUH OBECNÝ *KARAS OBECNÝ

6 Jak se jmenovali dva naši největší rybníkáři:
*JAKUB KRČÍN *ŠTĚPÁNEK NETOLICKÝ

7 Který živočich vydává tyto hlasové projevy:
*KAPR OBECNÝ

8 2. Dravá stanovištní ryba u níž se vykytuje kanibalismus:
1. Naše největší ryba: Sumec velký 2. Dravá stanovištní ryba u níž se vykytuje kanibalismus: Štika obecná 3. Ryba rodící se a umírající v Sargassovém moři: Úhoř říční 4. Ryba podobná kaprovi: Karas obecný 5. Naše nejplošší ryba: Cejn velký 6. Slizká ryba s drobnými šupinami: Lín obecný

9 Použité zdroje: Foto Petr Meca


Stáhnout ppt "Třída RYBY Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě Obratlovci žijící ve sladké i slané vodě. Mají kostěnou kostru a dýchají pomocí žaber. Tělo."

Podobné prezentace


Reklamy Google