Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hra ke zopakování nebo procvičení učiva Test k ověření znalostí z fyziky tělesa a látky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hra ke zopakování nebo procvičení učiva Test k ověření znalostí z fyziky tělesa a látky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,"— Transkript prezentace:

1 Hra ke zopakování nebo procvičení učiva Test k ověření znalostí z fyziky tělesa a látky
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Ahoj Petře, jak ti dopadla desetiminutovka z fyziky?
Myslím si, že velmi dobře. Milé děti, společně se podíváme, co měl Petr v té desetiminutovce za úkoly. Myslíte, že je splníte zrovna tak dobře jako Petr? Z nabídky v levém sloupci vyberte tělesa. Pokud si myslíte, že dané slovo je těleso, postupně klikněte na šipky, ty vám řeknou správnou odpověď. ne ano Dřevo Židle Televizor ne ano Papír Kniha Písek

3 Brácho, a ty znáš takovou látku?
Představ si, že existují látky, které se vyskytují ve všech skupenství ……….. Brácho, a ty znáš takovou látku? Děti, znáte některou takovou látku? Pokud nevíte správnou odpověď, najdete ji skrytou pod obrazcem. Klikněte na něj! Může to být například voda. V pevném stavu, když zmrzne, stává se z ní led, jinovatka nebo sníh, v plynném stavu je z ní vodní pára.

4 V posledním příkladu jsme měli určit, jaký tvar mají tělesa na obrázku a v čem se liší.
Z hliníku Ze železa Z papíru Ze dřeva a) Jsou to válce. c) d) barvou b) Liší se objemem. Z jaké látky jsou zhotoveny.

5 Veškeré obrazové materiály [cit. 2010-11-18]
Veškeré obrazové materiály [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: < <


Stáhnout ppt "Hra ke zopakování nebo procvičení učiva Test k ověření znalostí z fyziky tělesa a látky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,"

Podobné prezentace


Reklamy Google