Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZAJÍCI KRÁLÍK VERSUS ZAJÍC UŠI PŘEDNÍ KONČETINY SPOLEČENSKÝ ŽIVOT NORY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZAJÍCI KRÁLÍK VERSUS ZAJÍC UŠI PŘEDNÍ KONČETINY SPOLEČENSKÝ ŽIVOT NORY"— Transkript prezentace:

1

2 ZAJÍCI KRÁLÍK VERSUS ZAJÍC UŠI PŘEDNÍ KONČETINY SPOLEČENSKÝ ŽIVOT NORY
MLÁĎATA

3 Na jaké skupiny se dělí řád šelmy?
Jaký je rozdíl mezi šelmami a dravci? Jaká skupina šelem má zatažitelné drápy? Do jaké skupiny šelem patří jezevec lesní? Vyjmenuj 3 poddruhy medvěda hnědého. Čím se živí panda velká?

4 Řád PLOUTVONOŽCI Kde žijí? Jak se přizpůsobili životu ve vodě? Proč se ploutvonožci sdružují do kolonií? Co je jejich nejčastější potravou? Jak se nazývá největší ploutvonožec? Přeměnou jakých zubů vznikly u mrože kly?

5 KYTOVCI Jak se přizpůsobili životu v mořích? Mají kytovci srst? Mají zadní končetiny? Čím se kytovci živí? Kteří kytovci mají rohovité kostice, kteří zuby? Jak se nazývá největší kytovec (ale také největší živočich vůbec)? Kolik měří? Čím se živí? Jak se nazývá největší dravý kytovec? Kolik mají kytovci mláďat v 1 vrhu?

6 CHOBOTNATCI Jaké 2 zástupce řadíme mezi chobotnatce? Jaký je mezi nimi rozdíl? Jak vznikl chobot a k čemu slouží? Jak vznikly kly? Co je tvoří? Kolik mají chobotnatci mláďat v 1 vrhu? Jak dlouho se mláďata kojí?

7 LICHOKOPYTNÍCI Kolik mají lichokopytníci prstů? Čím je prst (jsou prsty) zakončen(y)? Jaký z prstů nese váhu těla? Z čeho je tvořen roh nosorožců?

8 Kolik mají sudokopytníci prstů? Čím je prst (jsou prsty) zakončen(y)?
Jaký z prstů nese váhu těla? Na jaké 3 skupiny jsou sudokopytníci členěni? přežvýkavci versus nepřežvýkavci chrup žaludek

9 PRIMÁTI Na jaké 3 skupiny jsou primáti členěni? Na jaké 2 skupiny jsou děleny opice (vyšší primáti)? Do jaké skupiny patří gibon, sifaka, lemur, malpa a kočkodan?


Stáhnout ppt "ZAJÍCI KRÁLÍK VERSUS ZAJÍC UŠI PŘEDNÍ KONČETINY SPOLEČENSKÝ ŽIVOT NORY"

Podobné prezentace


Reklamy Google