Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Francie a Velká Británie Autor: Mgr. Marta.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Francie a Velká Británie Autor: Mgr. Marta."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Francie a Velká Británie Autor: Mgr. Marta Samlerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_07/III.SADA Anotace: Prezentace je určena pro žáky 5.ročníku, slouží k výkladu učiva Francie a Velká Británie. Žáci pracují na PC. Období: září - prosinec 2011

2 Návod k práci: Každý žák sedí u PC, který je připojen k internetu a na dané internetové stránce podle pokynů učitele vyhledává potřebné informace. Žáci odpovídají na zadané otázky učiteli nebo si dělají zápis do sešitu.

3 Jaké jsou oficiální názvy obou států?
Státy západní Evropy – Francie a Velká Británie Jaké jsou oficiální názvy obou států? Francouzská republika, Spojené království Velké Británie a Severního Irska. Kdo je v těchto státech hlavou státu? Ve Francii prezident, je to republika. Ve Velké Británii královna, je to království.

4 Francouzský prezident, Anglická královna.
Nicolas Sarkozy Alžběta II.

5 Zjisti hlavní města těchto států?
Francie – Paříž, Velká Británie – Londýn. Jakými úředními jazyky se tu mluví? Ve Francii francouzsky, ve Velké Británie se mluví anglicky. Jaké je správní členění? Francie – 22 regionů. Velká Británie - 4 hist. země (Anglie, Skotsko, Wales, Sev. Irsko) - 54 hrabství, 12 krajů (Skotsko), 26 okresů (Sev. Irsko).

6 Najdi, jak vypadají vlajky a státní znaky Francie a velké Británie.

7 Velká Británie

8 Najdi nejvyšší a nejnižší body v těchto zemích.
Francie: Nejvyšší bod - Mont Blanc nejvyšší vrchol Alp m, nejnižší bod - Rhone (řeka) -2 m.

9 Velká Británie: Nejvyšší bod - Ben Nevis -1 343 m,
nejnižší bod - Fenland -4 m , část Velké Británie.

10 Kterou měnu tyto státy používají?
Francie používá euro, Velká Británie používá britskou libru.

11 Co se v těchto zemích pěstuje za plodiny a která hospodářská zvířata se tu chovají?
Francie: pšenice, oves, ječmen, žito, kukuřice, rýže, brambory, cukrová řepa, vinná réva, olivy, zelenina, ovoce, tabák, len…

12 Skot, ovce, kozy, prasata, drůbež, koně…

13 Velká Británie: pšenice, oves, ječmen, brambory, cukrová řepa, luštěniny, zelenina, ovoce…

14 Co se v těchto zemích těží?
Ve Francii - hnědé uhlí, černé uhlí, ropa, zemní plyn, železná ruda, olovo, zinek, uran.. Ve Velké Británii - černé uhlí, ropa, zemní plyn, želená ruda, olovo, cín..

15 Použité zdroje: loyees,_May_8,_2007_edit.jpg 3%A7aise.svg Kingdom.svg Obrázky oliv, rýžového pole, zeleniny, brambor, fazolí, slepice, prasat, koní, dolů byly použity z office.microsoft.com. Citováno


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Francie a Velká Británie Autor: Mgr. Marta."

Podobné prezentace


Reklamy Google