Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AUTOR: Mgr. Eva Kubíková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AUTOR: Mgr. Eva Kubíková"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_11 PÉČE O ŽIVOČICHY V ZAJETÍ TEMA: Prvouka 2. ročník ČÍSLO PROJEKKTU: 2674/21/7.1.4/2011 Styl výše uvedené tabulky pro doplnění informací k materiálu si můžete zvolit sami. Důležité je dodržet náležitosti v ní uvedené.

2 ANOTACE Materiál slouží jako doplněk učiva v rámci tématu Člověk a jeho svět. Materiál slouží k procvičení učiva Péče o živočichy v zajetí. Vytvořeno jako DUM do předmětu Prvouka pro 2.ročník Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru. Klíčová slova – chov zvířat, péče, příbytek, pravidelná strava, bezpečí. Materiál byl vytvořen a pilotován v prvním pololetí školního roku 2012/2013. Žáci aktivně poznávali jednotlivá prezentovaná zvířata a s nadšením se zapojili do malování a vyprávění.

3 Mnozí máme doma psa nebo kočku.
Pes by měl hlídat dům a kočka chytat myši. Dnes už to tak vždy nebývá. Některá zvířata prostě chováme pro potěšení. Jsou to živí tvorové, musíme se tedy o ně pečlivě starat.

4 PÉČE O ŽIVOČICHY V ZAJETÍ
Která zvířata můžeme chovat doma? Křeček Fretka Králíček

5 Papoušek Rybičky Had želva Morče

6 Jak se máme o zvířátko starat?
Než si je pořídíme, musíme vědět, že se u nás bude mít dobře. Bude s námi žít několik let. Musí mít svůj příbytek, pravidelnou stravu, čistotu, dostatek pohybu – KAŽDÝ DEN!!!!!!! Potřebuje pocit bezpečí a naši lásku.

7 POZNÁVEJ: Nakresli , o kterého zvířecího mazlíčka se staráte ve vaší rodině . Napiš, jak se staráte.

8 Splněný úkol

9 CITACE JPBARRAS. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: :Hamster6_-_Colour_Corrected.jpg LAROCHE, Hubert. Wikipedia [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Couleuvre_montpellier.jpg TOŠOVSKÝ, Aleš. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Neonka_obecna_paracheirodon_innesi.jpg AUTOR NEUVEDEN. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: :Astrochelis_radiata1.jpg DEZIDOR. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Korela_chocholatá_(3).jpg VINCENTZ, Frank; HAUKE, Magig; HAUKE, Tilo. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: :Furets_albinos_champagne_et_zibeline_sable.jpg AUTOR NEUVEDEN. Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: i/Soubor:Morče.jpg Kliparty MIKROSOFT office power point. Text autor.


Stáhnout ppt "AUTOR: Mgr. Eva Kubíková"

Podobné prezentace


Reklamy Google