Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma"— Transkript prezentace:

1 Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma Domácí zvířata Název materiálu VY_32_INOVACE_8A_18_PRV1_DOMÁCÍ ZVÍŘATA Předmět Prvouka – Člověk a jeho svět Ročník 1. Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Datum Klíčová slova Domácí zvířata, prvouka.

2 Anotace Prezentace je určena žákům 1. třídy základní školy v předmětu Prvouka. Hlavním cílem je seznámit děti s podobou různých druhů u nás chovaných domácích zvířat, jejich potravou, pojmovým označením samice, samce a mláděte. Samozřejmostí je práce s počítačovou technikou.

3 Domácí zvířata Každý táta, každá máma, se svým mládětem si hrává. Koza se svým kůzletem, kočka se svým kotětem. Pejsek na hraní má štěně, někdy také obráceně. Když si štěně začne hrát, táta pes je kamarád.

4 Základní pojmy SAMEC SAMICE MLÁDĚ

5 Doplň tabulku SAMEC SAMICE MLÁDĚ

6 SAMEC SAMICE MLÁDĚ

7 Čím se živí, co potřebuje
Domácí zvířata chováme doma, to znamená, že se o ně musíme postarat, aby nestrádala. Každé zvíře musí mít své místo – kotec, pelíšek, chlívek – které je jeho. Každé zvíře musíme nakrmit – nikoliv tím, co jíme sami, ale stravou, která je pro něj vhodná vzhledem k jeho věku, momentálnímu stavu, kondici a užitku, který od něj očekáváme. Také se musíme zvířeti věnovat – venčit, chodit s ním na procházky, cvičit ho a také se s ním mazlit.

8 Zdroje, obrázky Obrázky galerie MS PowerPoint
DANIHELKOVÁ, Hana a kol. Prvouka pro 1. ročník základního školství. Olomouc: Prodos, 1997, ISBN


Stáhnout ppt "Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma"

Podobné prezentace


Reklamy Google