Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,"— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_ ČJ1,2_24 Téma: Hláska a písmeno f F. Popis práce. Ročník: 1. – 2. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace: V úvodu tohoto pracovního listu jsou slova na procvičení čtení písmene f F. Potom následuje jednoduchý naučný text z oblasti přírody a popis postupu práce. Procvič si čtení slov. Při dalším čtení se dozvíš něco o fazolích a o hrášku. V další části je popsaný postup práce pro vysévání této zeleniny. Přečti si postup práce a potom ho zkus podle obrázků říkat zpaměti vlastními slovy. Pomůcky: Různá semena fazolí nebo hrášku, květináč a zemina. V poslední části se tento materiál věnuje slovu fontána.

3 Procvičování čtení slov s písmenem f, F. Pracovní list.
Rozečti se na následujících slovech. Ptej se, pokud něčemu nerozumíš. Filip Ferda Franta fučí fičí fouká hafan film fůra fazole fontána fenka Fazole Filip seje fazolky do kořenáče. Říká si: „ Fazolky vyklíčí a pokvetou. Potom budou mít nové lusky.“ Lusky dají další fazolky. Podobná zelenina je hrášek. Říkáme jim luskoviny a jsou zdravé. fůra listí (hromada)

4 Jak sejeme fazole nebo hrášek. Postup práce.
Připravíme si kořenáč s miskou, hlínu, semena a konvičku s vodou. Do kořenáče nasypeme hlínu. Do středu do jamky vložíme semínko fazole nebo hrášku. Zahrneme hlínou a zalijeme. Kořenáč postavíme na okno. Každý den trochu zaléváme a čekáme, až semínko vyklíčí. Nejprve se objeví dva lístečky. Po čase další a další. Je radost pozorovat každý den, jak rostlinka prospívá.

5 Co je to fontána? Fontána je ozdobná kamenná nebo kovová kašna s tekoucí či stříkající vodou. Součástí fontány bývá často vodotrysk nebo kaskáda tekoucí vody. Vidět je můžeme na náměstích, v zámeckých zahradách nebo v parcích. Původně sloužily fontány jako zásobárna vody. Zpívající fontána v Praze z roku 1588.

6 Použitý materiál: Office. Microsoft.com
Zpívající fontána v Praze : PRAZAK. Wikimedia Commons [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,"

Podobné prezentace


Reklamy Google