Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software počítače Autor: Radek Mareška Anotace: Žák se seznámí s užitečnými programy pro OS Windows. Klíčová slova: Windows, Google, úložiště Metodické pokyny: PC, DTP, metodické pokyny jsou součástí materiálu. Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná screenshoty a úkoly. Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žák 4. – 6. ročníku Datum vzniku DUM:

2 INTERNETOVÉ SLUŽBY – DISK GOOGLE
1 Jedním z nejvýznamnějších datovým on-line úložištěm je Disk Google. Všem zaregistrovaným uživatelům nabízí 15 GB (gigabajtů) pro soubory zdarma. Logo Disk Google Pod ikonou tohoto loga je v našem počítači složka se soubory, která je přístupná z jakéhokoli počítače připojeného k internetu. Aplikace vyžaduje naše přihlášení. Druhy souborů pro Disk Google Textové soubory, dokumenty Word/Writer, sešity Excel/Calc, archivy, prezentace Powerpoint/Impress, zvukové soubory, videa, fotografie a další. 2 1 2 Většinu aplikací můžeme rovnou z disku Google spustit. Na screenshotu je zobrazena nabídka typů souborů pro online úložiště disku Google. Kromě služby Disk Google můžeme využívat další služby on-line úložišť.Např. Microsoft OneDrive.

3 INTERNETOVÉ SLUŽBY – DISK GOOGLE
1 Disk Google můžeme využít pro sdílení našich souborů. Naši přátelé, si mohou všechny vybrané soubory prohlédnout, stáhnout nebo na nich spolupracovat a nemusíme posílat y s velkými přílohami. 2 1 Spolupráce na projektech Díky souborům na disku Google můžeme vzdáleně spolupracovat s dalšími uživateli. Přidání dalšího uživatele ke sdílení K našim souborům povolujeme přístup k prohlížení svým blízkým. Další aplikace Google Pokud jsme uživateli disku Google, znamená, že jsme registrovaní uživatelé systémů a aplikací Google a můžeme je tedy hned používat. 3 2 3 Aplikace Google Drive for Work je placená služba datového úložiště. Můžeme ukládat až 1000GB (gigabajtů) dat.

4 INTERNETOVÉ SLUŽBY – DISK GOOGLE
Závěrečný test 1. K čemu je pro nás vlastně dobrá on-line datová úložiště? 2. Mohu své soubory sdílet s jinou osobou? 3. Mohu se dostat na disku Google k souborům cizích osob? Jaké aplikace získám registrací na webu Google? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Mareška.


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3811 Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická."

Podobné prezentace


Reklamy Google