Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_ 32_ INOVACE_ 5_14KolB-13 Název tematické oblasti (sady) Dokumentace, diagnostika a měření v elektronice Název vzdělávacího materiálu Podklady pro diagnostiku Druh učebního materiálu prezentace Anotace Pro diagnostiku musí mít technik podklady v tištěné nebo elektronické podobě Klíčová slova manuál, dokumentace,nastavovací předpis Vzdělávací obor, pro který je materiál určen Elektrotechnika, elektrikář slaboproud Ročník III- IV ročník Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Bohumír Kolčárek Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 2,79 MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bohumír Kolčárek Dostupné z portálu

2 Podklady pro diagnostiku
Pro úspěšnost provedení diagnostiky zařízení musíme učinit několik kroků. Zdroj:

3 1. Znalost zařízení Abychom mohli určit závadu, musíme znát funkci diagnostikovaného zařízení. Každý výrobce musí dodat k výrobku manuál – návod k použití, kde uvede správnou funkci a využívání výrobku.

4 2. Dokumentace Součásti výrobků musí být i schéma zapojení, nákres tištěného spoje ze strany fólie i součástek – osazovací plán Součásti dokumentace jsou i údaje o napětí a proudu v důležitých bodech obvodu. Další součásti je rozpiska materiálu a osazovací plán.

5 Schéma + osazovací plán
Schéma zapojení Osazovací plán Zdroj:

6 3. Vybavení pracoviště Pracoviště pro diagnostiku a opravy musí být vybaveno měřící technikou, nářadím pro demontáž a montáž a technikou pro pájení a odpájení součástek. Zdroj:// Zdroj: Zdroj:

7 4. Kontrola a nastavení Po provedené opravě provedeme kontrolu funkce a celé zařízení nastavíme podle nastavovacího předpisu, který také musí být součásti dokumentace. Zdroj:

8 5. Funkční zkouška Po provedené opravě a nastavení zařízení smontujeme do původního stavu, vyzkoušíme všechny funkce a provedeme teplotní zkoušku, při které necháme opravený výrobek určitou dobu v chodu. Zdroj:


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google