Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Božena Andrašková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Božena Andrašková"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec
Autor: Mgr. Božena Andrašková Název : VY_32_INOVACE_8C44D6_Krétské báje a pověsti Téma: Krétské báje a pověsti Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

2 Anotace Práce je určena k projekci na interaktivní tabuli pro žáky
6. ročníku při výuce dějepisu. Inovace: Práce s informacemi s okamžitou zpětnou kontrolou. Metodické pokyny: List č. 5 je doplňovačka. Kontrola bude provedena společně podle listu č. 6. Metodické pomůcky: Kniha- Staré řecké báje a pověsti .

3 O Minotaurovi O Daidalovi a Ikarovi
KRÉTSKÉ BÁJE A POVĚSTI O Minotaurovi O Daidalovi a Ikarovi

4 Krétské báje a pověsti Loď černé plachty, otec Thesea skočil do moře.
Zeus- vládce bohů (podobu býka) Europa- dcera fénického krále Únos Europy na Krétu- syn Minos, vládcem Knossu.Jeho syn Minotauros (člověk s býčí hlavou) - ukryt v labyrintu. Král Minos odmítl propustit stavitele labyrintu Daidala domů. Ten sestrojil pro sebe a syna Ikara křídla (vosk, peří). Syn utonul. Athéňané za trest každý rok 7 chlapců a 7 dívek jako potrava Minotaurovi. Theseus- dobrovolně přicestoval, zabil v bludišti Minotaura. Ariadna- dcera krále, zamilovala se, klubko na cestu. Loď černé plachty, otec Thesea skočil do moře.

5 Doplň chybějící jména …….- vládce bohů (podobu býka)
…….- dcera fénického krále Únos …….na Krétu- mnoho dětí Nejstarší syn …….vládce Knossu - zrůdného syna …….(člověk s býčí hlavou) - ukryt v labyrintu. Král …….odmítl propustit stavitele labyrintu …….domů. Ten sestrojil pro sebe a syna …….křídla (vosk, peří). Syn utonul. Athéňané za trest každý rok 7 chlapců a 7 dívek jako potrava …….. Theseus- dobrovolně přicestoval, zabil v bludišti…….. …….- dcera krále, zamilovala se, klubko na cestu. Loď černé plachty, otec Thesea skočil do moře.

6 Řešení Zeus- vládce bohů (podobu býka) Europa- dcera fénického krále
Únos Europy na Krétu- mnoho dětí Nejstarší syn Minos vládce Knossu - zrůdného syna Minotauros (člověk s býčí hlavou) - ukryt v labyrintu. Král Minos odmítl propustit stavitele labyrintu Daidala domů. Ten sestrojil pro sebe a syna Ikara křídla (vosk, peří). Syn utonul. Athéňané za trest každý rok 7 chlapců a 7 dívek jako potrava Minotaurovi. Theseus- dobrovolně přicestoval, zabil v bludišti Minotaura. Ariadna- dcera krále, zamilovala se, klubko na cestu. Loď černé plachty, otec Thesea skočil do moře.

7

8 Citace CD- ROM Clip Art Images ve vlastnictví školy


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Božena Andrašková"

Podobné prezentace


Reklamy Google