Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Ing. Vladimíra Brumková

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Ing. Vladimíra Brumková"— Transkript prezentace:

1 Autor: Ing. Vladimíra Brumková
Deutsche Küche Autor: Ing. Vladimíra Brumková

2 Tematický okruh Německy mluvící země Anotace
Prezentace je určena pro názornější výuku o německé kuchyni a procvičení potřebné slovní zásoby Metodický pokyn Materiál obsahuje obrázky týkající se některých typických německých jídel. Úkolem studentů je přiřadit správný pojem.Prezentace dále obsahuje interaktivní procvičení slovní zásoby. Druh materiálu prezentace Datum tvorby Číslo materiálu VY_32_INOVACE_Br1_12 EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/

3 Was ist auf den Bildern? Bratwurst Currywurst Münchner Weißwurst
Leipziger Allerei Berliner Pfannkuchen Schweinebraten Eintopf Eisbein Bratwurst Kaltschale EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/

4 Schwarzwälder Kirschtorte
Was ist auf den Bildern? Eintopf Eisbein Berliner Pfannkuchen Döner Schwäbische Spätzle Sachertorte Berliner Pfannkuchen Obstkuchen Bohneneintopf Schwarzwälder Kirschtorte EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/

5 Verbinde die deutsche und tschechische Spalte
die Imbissstube der Berliner Pfannkuchen der Erbseneintopf die schwäbischen Spätzle gehacktes Fleisch Bratwurst mit Fritten Schnitzel mit Soße die Kaltschale Sauerkirschen das Eisbein geschnittene Zwiebel Salzkartoffeln die Konfitüre die Vesper die kalte Platte der Obstkuchen die Schwarzwälder Kirschtorte der Erbsenbrei der Rotkohl vařené brambory sekané maso švarcvaldský dort studená mísa svačina hrachová kaše višně marmeláda ovocný koláč švábské špecle berlínská palačinka nakrájená cibule červené zelí studená ovocná polévka řízek s omáčkou stánek rychlého občerstvení vepřové koleno opečená klobása s hranolky hustá hrachová polévka EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/

6 Gut gemacht oder noch einmal? stánek rychlého občerstvení
berlínská palačinka hustá hrachová polévka švábské špecle sekané maso opečená klobása s hranolky řízek s omáčkou studená ovocná polévka višně vepřové koleno nakrájená cibule vařené brambory marmeláda svačina studená mísa ovocný koláč švarcvaldský dort hrachová kaše červené zelí die Imbissstube der Berliner Pfannkuchen der Erbseneintopf die schwäbischen Spätzle gehacktes Fleisch Bratwurst mit Fritten Schnitzel mit Soße die Kaltschale Sauerkirschen das Eisbein geschnittene Zwiebel Salzkartoffeln die Konfitüre die Vesper die kalte Platte der Obstkuchen die Schwarzwälder Kirschtorte der Erbsenbrei der Rotkohl EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/

7 Použité zdroje: 1) TINOELF. Wikipedia. cz [online]. [cit. 18. 3. 2013]
Použité zdroje: 1) TINOELF. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Pommes_frites.jpg 2) AUTOR NEUVEDEN. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 3) DBENZHUSER. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 4) FUSSLKOPP. Wikipedia.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: EU peníze školám CZ.1.07/1.5.00/


Stáhnout ppt "Autor: Ing. Vladimíra Brumková"

Podobné prezentace


Reklamy Google