Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pomůcky k ošetření břitvy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pomůcky k ošetření břitvy"— Transkript prezentace:

1 Pomůcky k ošetření břitvy
Předmět: Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Pomůcky k ošetření břitvy Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s pomůckami k ošetřování břitvy . Prezentace je určena pro přímou výuku či opakování. Je využitelná v předmětu technologie oboru kadeřník. Klíčová slova: Kameny a řemeny, broušení, ostrost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 9 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_TKD1 _ 11

3 Ošetření břitvy Čištění Dezinfekce Ostření na kamenech (klasická)
Vyhlazení na řemenech (klasická)

4 Nástroje k ošetřování břitvy
Obrázek 1

5 Druhy kamenů na broušení
Druh kamene Materiál Potírání při broušení Vodový jemnozrnná břidlice tmavé barvy při broušení namáčíme vodou Umělý jemný smirek lisovaný vysokým tlakem při broušení potíráme olejem, nebo mýdlovou pěnou Belgický vápenec při broušení nanášíme olej

6 Druhy řemenů Řemeny slouží k obtahování břitvy (vyhlazení)
Visací – na jedné straně má konopnou hadici ( potíranou speciální pastou ) a na druhé řemen z koňské kůže (juchty ). Oboustranný – obdobný jako visací řemen pouze je mezi tyto dvě části vložena rukojeť.

7 Zkoušení ostrosti břitvy
Navlhčíme bříško prstu a slabě se dotýkáme ostří, lepí-li se břitva – je dostatečně ostrá. Uchopíme vlas ve svislé poloze a pokusíme se vlas uříznout jedním tahem. Pokud se to podaří je břitva ostrá.

8 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Polívka, L., Komendová, H., Pech, V., Valášek, J. Technologie I pro učební obor Kadeřník. 2. vydání. Informátorium, s. ISBN Hűlsken, M., Kortekamp, H., Wigglinghoff, B. Příručka pro kadeřnice. Europa – Sobotáles, s. ISBN Obr. 1:[online].[ cit ]. Dostupné z: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Pomůcky k ošetření břitvy"

Podobné prezentace


Reklamy Google