Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Internet,Historie,možnosti připojení,služby

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Internet,Historie,možnosti připojení,služby"— Transkript prezentace:

1 Internet,Historie,možnosti připojení,služby
Jméno: Marek Baum Třída: 6.B OBSAH Co je internet Jeho historie Možnosti Služby Aplikace přes internet

2 INTERNET Co to je? Proč ho používáme? Přes co ho používáme?
Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí. Používáme ho pro komunikaci,zjišťování informací,ale také pro sdělování informací… Požíváme ho přes mobilní data za příplatek nebo s wifi.

3 HISTORIE INTERNETU Vznik? Vynálezci? Zajímavost?
Dějiny internetu jsou spojeny se vznikem počítačů (po roce 1945) a následně počítačových sítí, které jim umožnily vzájemně komunikovat. Za otce zakladatele je možné označit tři vědce: Vintona Cerfa, Roberta Khana a Tima Berners-Lee. Nejzajímavější složkou historie Internetu jsou samotné webové stránky. Existuje několik služeb, které poskytují pohled na stránky, jak v daném období přibližně vypadaly. Takovýmto službám se říká webarchiv.

4 Možnosti připojení Mezinárodní dálkové spoje dosahují v internetu .
Mezinárodní dálkové spoje dosahují v internetu velmi vysokých přenosových rychlostí, avšak tyto vysokorychlostní spoje nedosahují až ke koncovým uživatelům, kteří jsou k internetu připojeni prostřednictvím tzv. „poslední míle“. Samotné připojení uživatelů je realizováno různými technologiemi. Uživatelé se někdy spojují do skupin, aby ušetřili náklady nebo naopak dosáhli na dražší, ale rychlejší připojení. Připojujeme se přes wifi či mobilní data.

5 SLUŽBY Internet nabízí několik standartních služeb, (www prohlížeč,poštovní program, ...). Internet nabízí několik standartních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace. K používání jednotlivých služeb musí mít uživatel na počítači nainstalován program (klienta), který dokáže prostřednictvím připojení k internetu komunikovat se servery poskytující konkrétní typ služby (www prohlížeč,poštovní program, ...).

6 APLIKACE PŘES INTERNET
Facebook Instagram Snapchat Twitter Whatsapp Viber Messenger Twitch Youtube

7 ZDROJE http://ihistory.webzdarma.cz/chap/s luzbyInternetu.php
Konec Apps | Twitter

8


Stáhnout ppt "Internet,Historie,možnosti připojení,služby"

Podobné prezentace


Reklamy Google