Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková."— Transkript prezentace:

1 Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková

2 OSNOVA 1.Operační systémy 6.Systém Linux 2.Osnova 7.Systém Apple
3.Co jsou to Operační systémy 4.Příklady Operačních systémů 5.Systém Android 6.Systém Linux 7.Systém Apple 8.Zdroje 9.Závěr

3 Co jsou to Operační systémy
Organizuje přístup a využívání zdrojů počítače (čas procesoru, přístup k datům na discích, přístup do paměti). Fyzicky zajišťuje vstup a výstup dat podle požadavků ostatních programů. Komunikuje s uživatelem a na základě jeho pokynů vykonává požadované akce. Reaguje na chybové stavy programů a mylné požadavky .

4 Příklady Operačních systémů
Android Linux Apple

5 Systém Android Android je mobilní operační systém založený na jádře Linuxu. Je používán na smartphonec, tabletech, chytrých televizích a dalších zařízeních. Systém Android má největší zastoupení na světě mezi všemi operačními systémy. Android je mobilní operační systém založený na jádře Linuxu. Je používán na smartphonech, tabletech, chytrých televizích a dalších zařízeních. Systém Android má největší zastoupení na světě mezi všemi operačními systémy.

6 Systém Linux Linuxové systémy jsou šířeny v podobě distribucí, které je možné nainstalovat nebo používat bez instalace. Používané licence umožňují systém zdarma a velmi volně používat, (kopírovat, sdílet) i upravovat. Linuxové systémy jsou šířeny v podobě distribucí, které je možné nainstalovat nebo používat bez instalace. Používané licence umožňují systém zdarma a velmi volně používat, distribuovat (kopírovat, sdílet) i upravovat.

7 Systém Apple je mobilní operační systém vytvořený společností Apple Inc. Původně byl určen pouze pro mobilní telefony iPhone, později se však začal používat i na dalších mobilních zařízeních. iOS je mobilní operační systém vytvořený společností Apple Inc. Původně byl určen pouze pro mobilní telefony iPhone, později se však začal používat i na dalších mobilních zařízeních této firmy, jako jsou iPod Touch, iPad a nejnověji Apple TV.

8 Zdroje Diit.cz1024 × 768Vyhledávání pomocí obrázku Android logo
HIGH VOLTAGE sro300 × 178Vyhledávání pomocí obrázku linux HIGH VOLTAGE sro300 × 178Vyhledávání pomocí obrázku linux

9 DĚKUJI ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková."

Podobné prezentace


Reklamy Google