Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

E-aukce, workshop, , Praha E – aukce Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Ing. Jan Novotný.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "E-aukce, workshop, , Praha E – aukce Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Ing. Jan Novotný."— Transkript prezentace:

1 E-aukce, workshop, 3. 6. 2008, Praha E – aukce Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Ing. Jan Novotný

2 Obsah prezentace: 1.Workshop – součást konzultací 2.E-aukce – legislativní záměry MMR 2. a) Zvažované náměty k e-aukcím (podněty k diskusi) 2. b) Zamítnuté náměty k e-aukcím (podněty k diskusi) 3.Diskuse

3 1. Workshop – součást konzultací

4 Konzultace v rámci hodnocení dopadů regulace - RIA Plán komunikační kampaně včetně vědeckých konferencí v Brně a v Praze a workshopů s odbornou veřejností. Proces samotných konzultací k novelám nastartován dne 31. 1. 2008 spuštěním příjmu námětů od odborné i široké veřejnosti (prodlouženo do 20.3.).

5 Elektronizace veřejného zadávání Elektronizace procesu zadávání VZ – moderní evropský trend vedoucí k zrychlení, zefektivnění a zlevnění procesu zadávání VZ S tímto tématem úzce souvisí Národní plán pro zavedení elektronického zadávání VZ pro období let 2006 – 2010.

6 2. E-aukce – legislativní záměry MMR

7 Proč e-aukce? Výhody: nákup v objektivizovaných tržních cenách modulárně nastavitelný proces kontroly podle potřeb zadavatele transparentnost celého procesu on-line výběrového řízení mimořádně silný protikorupční nástroj významné zkrácení času potřebného pro výběrová řízení snížení transakčních obstaravatelských nákladů o více než 50% u prvních nákupů skokové snížení cen přesahující 10 % protokol o celkovém průběhu e-aukce okamžitě po ukončení Nevýhody: nový, dosud nezažitý způsob výběru on-line dodavatele

8 E-AUKCE – legislativní záměry MMR Podpořit využívání výhod e-aukcí tj. zejména transparentnost, dosahování úspor, rychlost… (best practices) Podpořit trend založený na e-aukčním principu dynamického porovnávání nabídek

9 2. a) Zvažované náměty k e-aukcím (podněty k diskusi)

10 Zvažované náměty k e-aukcím – I. Zajištění anonymity po celou dobu procesu (účelem rovněž zamezit vzniku kartelových dohod) Otevírání obálek by bylo elektronické (úvaha do budoucna) a bez možnosti fyzické účasti soutěžících, s tím, že by při otevírání obálek nebyly hodnoceny finanční nabídky, se kterými začínají účastníci v e-aukci. Cíl: zamezit, aby si jednotliví dodavatelé mohli při otevírání obálek zjistit jména svých soupeřů a jim přiřadit jednotlivé nově navrhované hodnoty!

11 Zvažované náměty k e-aukcím – II. Účast uchazeče v e-aukci, podávání nových aukčních hodnot, vyloučení za neúčast... ( v tabulce by měli zůstat uchazeči, kteří zlepší svůj návrh i ti, kteří ho nezmění). Do ustanovení § 97: "Výchozím stavem elektronické aukce jsou výsledky předběžných hodnocení." Základní nabídka je výchozím stavem, v průběhu e-aukce se tento výchozí stav vylepšuje.

12 Zvažované náměty k e-aukcím – III. Označovat zaručeným elektronickým podpisem každou změnu aukční hodnoty... nebo pouze celý závěrečný protokol při ukončení soutěže? x OVI: změna nabízené ceny je nová hodnota, proto by měla být podepsána zaručeným el. podpisem! Tímto opatřením by se zamezilo nabízejícím zbavovat se odpovědnosti plynoucí ze své nabídky. § 149 odst. 4 – mj. povinnost podepsání nabídky zaručeným elektronickým podpisem !

13 2. b) Zamítnuté náměty k e-aukcím (podněty k diskusi)

14 Zamítnuté náměty k e-aukcím Přenos hodnoty z písemné nabídky uchazeče do elektronické aukce. OVI: Není důvod znovu upravovat do ZVZ, je zde již upraveno, přenos hodnot je součástí e-aukce dle ZVZ.

15 4. DISKUSE

16 Informace Děkuji za pozornost Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Praha 1, Na Příkopě 3 Tel.: 234 154 201 Mail: jan.novotny@mmr.cz www.mmr.cz – stránky Ministerstva pro místní rozvoj ČR www.portal-vz.cz


Stáhnout ppt "E-aukce, workshop, , Praha E – aukce Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Ing. Jan Novotný."

Podobné prezentace


Reklamy Google