Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Keltové Jolana Šádková. Obsah Keltové Oppidia Svátky Kde se nacházeli Keltové? Výlet na Zbraslavské oppidium Foto Konec!!!!!!!!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Keltové Jolana Šádková. Obsah Keltové Oppidia Svátky Kde se nacházeli Keltové? Výlet na Zbraslavské oppidium Foto Konec!!!!!!!!"— Transkript prezentace:

1 Keltové Jolana Šádková

2 Obsah Keltové Oppidia Svátky Kde se nacházeli Keltové? Výlet na Zbraslavské oppidium Foto Konec!!!!!!!!

3 Keltové Keltové se na území dnešní ČR objevili v 5. století př.n.l. Keltové původně vznikli někde na Dunaji Tak,že se smísily dva tipy lidí krátkolebý a dlouholebí. Poprvé se Keltové objevili 3 300 let př.n.l. Mezi Roky 800 a 400 let př.n.l. se rozšířili po celé západní Evropě.

4 Oppidia Největší oppidium v Evropě je na Zbraslavi. Má rozlohu 170 hektarů. Keltové ho začali stavět 2. století př.n.l.

5 Svátky Zimní slunovrat – 21.prosince Hromnice,Briguntia,Inblg – 1.února Jarní rovnodennost – 21.března Beltane – 1.května Letní slunovrat – 21.června Lunasa – 1.srpna Podzimní rovnodennost – 21.září

6 Kde se nacházeli Keltové? Tady je mapa kde se nacházeli Keltové.

7 Výlet na Zbraslavské oppidium Při cestě na oppidium je rozmístěno několik informačních tabulí. Například tam byly napsané tyto informace: V roce 1974-1976 tu probíhal průzkum pod vedením Čižmáře. Byla prozkoumaná oblast o rozloze 3 796 m2. Byly nalezeny objekty obytného, výrobního a hospodářského charakteru. V jednom objektu byla prokázaná výroba spojená s mincovnictvím.

8 V letech 1974-1975 se podařilo odkrýt patnáct kosterních hrobů. Domníváme se také, že Keltové žili krátkodobě i v našem letopočtu. Takovýchto informací tam je ještě mnohem více, já jsem vybrala jen ty nejdůležitější. Vykopávky byly před několika lety zasypány, na jejich místě je altánek s fotografiemi. Výlet je velmi zajímavý.

9 Foto

10 Konec!!!! Doufám, že se vám má prezentace líbila. Dotazy?


Stáhnout ppt "Keltové Jolana Šádková. Obsah Keltové Oppidia Svátky Kde se nacházeli Keltové? Výlet na Zbraslavské oppidium Foto Konec!!!!!!!!"

Podobné prezentace


Reklamy Google