Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0811 Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_23_18 Název materiáluSomatologie.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0811 Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_23_18 Název materiáluSomatologie."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0811 Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_23_18 Název materiáluSomatologie I - skrývačky AutorMgr. Jana Lagnerová Tematická oblastBiologie Tematický okruhBiologie člověka Ročník3 Datum tvorbyříjen 2013 Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

2 V následující větě najděte název lidského orgánu Nezlob se, ale já trabantem ani watburgem jezdit nebudu.

3 V následující větě najděte název lidského orgánu Nezlob se, ale já trabantem ani watburgem jezdit nebudu.

4 V následující větě najděte název lidského orgánu Nezlob se, ale já trabantem ani watburgem jezdit nebudu. Do které orgánové soustavy patří ?

5 V následující větě najděte název lidského orgánu Nezlob se, ale já trabantem ani watburgem jezdit nebudu. Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí

6 V následující větě najděte název lidského orgánu Nezlob se, ale já trabantem ani watburgem jezdit nebudu. Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jsou uložena v levé klenbě brániční ?

7 V následující větě najděte název lidského orgánu Nezlob se, ale já trabantem ani watburgem jezdit nebudu. Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jsou uložena v levé klenbě brániční ? Ne, v pravé

8 V následující větě najděte název lidského orgánu Nezlob se, ale já trabantem ani watburgem jezdit nebudu. Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jaká je průměrná hmotnost jater dospělého člověka ? Jsou uložena v levé klenbě brániční ? Ne, v pravé

9 V následující větě najděte název lidského orgánu Nezlob se, ale já trabantem ani watburgem jezdit nebudu. Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jaká je průměrná hmotnost jater dospělého člověka ? 1,5 kg Jsou uložena v levé klenbě brániční ? Ne, v pravé

10 V následující větě najděte název lidského orgánu Nezlob se, ale já trabantem ani watburgem jezdit nebudu. Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jaká je průměrná hmotnost jater dospělého člověka ? 1,5 kg Jsou uložena v levé klenbě brániční ? Ne, v pravé Jaká je teplota jater zdravého člověka ?

11 V následující větě najděte název lidského orgánu Nezlob se, ale já trabantem ani watburgem jezdit nebudu. Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jaká je průměrná hmotnost jater dospělého člověka ? 1,5 kg Jsou uložena v levé klenbě brániční ? Ne, v pravé Jaká je teplota jater zdravého člověka ? 41°C

12 V následující větě najděte název lidského orgánu Nevíš, proč tak lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí!

13 V následující větě najděte název lidského orgánu Nevíš, proč tak lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí! Nevíš, proč tak moc lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí!

14 V následující větě najděte název lidského orgánu Nevíš, proč tak lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí! Do které orgánové soustavy patří ? Nevíš, proč tak moc lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí!

15 V následující větě najděte název lidského orgánu Nevíš, proč tak lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí! Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Nevíš, proč tak moc lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí!

16 V následující větě najděte název lidského orgánu Nevíš, proč tak lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí! Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jaká je průměrná délka tenkého střeva dospělého člověka ? Nevíš, proč tak moc lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí!

17 V následující větě najděte název lidského orgánu Nevíš, proč tak lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí! Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jaká je průměrná délka tenkého střeva dospělého člověka ? 3 – 5 m Nevíš, proč tak moc lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí!

18 V následující větě najděte název lidského orgánu Nevíš, proč tak lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí! Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jaká je průměrná délka tenkého střeva dospělého člověka ? 3 – 5 m Je lačník druhým oddílem tenkého střeva ? Nevíš, proč tak moc lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí!

19 V následující větě najděte název lidského orgánu Nevíš, proč tak lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí! Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jaká je průměrná délka tenkého střeva dospělého člověka ? 3 – 5 m Je lačník druhým oddílem tenkého střeva ? Ano Nevíš, proč tak moc lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí!

20 V následující větě najděte název lidského orgánu Nevíš, proč tak lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí! Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jaká je průměrná délka tenkého střeva dospělého člověka ? 3 – 5 m Je lačník druhým oddílem tenkého střeva ? Ano Do které části trávicí trubice ústí vývod pankreatu ? Nevíš, proč tak moc lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí!

21 V následující větě najděte název lidského orgánu Nevíš, proč tak lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí! Do které orgánové soustavy patří ? Do trávicí Jaká je průměrná délka tenkého střeva dospělého člověka ? 3 – 5 m Do které části trávicí trubice ústí vývod pankreatu ? Do dvanáctníku Nevíš, proč tak moc lační Karolína po té funkci? Vždyť na ni nestačí! Je lačník druhým oddílem tenkého střeva ? Ano

22 V následující větě najděte název lidského orgánu Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma.

23 V následující větě najděte název lidského orgánu Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma.

24 V následující větě najděte název lidského orgánu Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma. Do které orgánové soustavy patří ? Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma.

25 V následující větě najděte název lidského orgánu Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma. Do které orgánové soustavy patří ? Do opěrné Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma.

26 V následující větě najděte název lidského orgánu Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma. Do které orgánové soustavy patří ? Do opěrné Vyjmenuj druhy lidských obratlů a urči jejich počet Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma.

27 V následující větě najděte název lidského orgánu Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma. Do které orgánové soustavy patří ? Do opěrné Vyjmenuj druhy lidských obratlů a urči jejich počet Krční 7, hrudní 12, bederní 5, křížové 5, kostrční 3-5 Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma.

28 V následující větě najděte název lidského orgánu Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma. Do které orgánové soustavy patří ? Do opěrné Jak se nazývá fyziologické prohnutí páteře vpřed ? Vyjmenuj druhy lidských obratlů a urči jejich počet Krční 7, hrudní 12, bederní 5, křížové 5, kostrční 3-5 Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma.

29 V následující větě najděte název lidského orgánu Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma. Do které orgánové soustavy patří ? Do opěrné Jak se nazývá fyziologické prohnutí páteře vpřed ? Lordóza Vyjmenuj druhy lidských obratlů a urči jejich počet Krční 7, hrudní 12, bederní 5, křížové 5, kostrční 3-5 Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma.

30 V následující větě najděte název lidského orgánu Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma. Do které orgánové soustavy patří ? Do opěrné Jak se nazývá fyziologické prohnutí páteře vpřed ? Lordóza Jak se nazývá patologické zakřivení páteře do strany? Vyjmenuj druhy lidských obratlů a urči jejich počet Krční 7, hrudní 12, bederní 5, křížové 5, kostrční 3-5 Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma.

31 V následující větě najděte název lidského orgánu Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma. Do které orgánové soustavy patří ? Do opěrné Jak se nazývá fyziologické prohnutí páteře vpřed ? Lordóza Jak se nazývá patologické zakřivení páteře do strany? skolióza Vyjmenuj druhy lidských obratlů a urči jejich počet Krční 7, hrudní 12, bederní 5, křížové 5, kostrční 3-5 Musel jsem vyfotit bobra telefonem, pořádný foťák jsem zapomněl doma.

32 Použité zdroje: Hančová, H. & Vlková, M. Biologie II. v kostce, dotisk 2. vydání. Havlíčkův Brod: Fragment, 2003. 151s. ISBN 80-7200-341-2. Jelínek, J. & Zicháček, V. Biologie pro gymnázia, 7. rozšířené vydání. Olomouc: Nakladatelství Olomouc, 2004. 574 s. ISBN 80-7182-177-2.


Stáhnout ppt "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0811 Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_23_18 Název materiáluSomatologie."

Podobné prezentace


Reklamy Google