Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Móda krátkých vlasů 30. léta Třicátá léta jsou charakteristická ondulací železem a rozvojem termické preparace. 1924- Josef Mayer- zdokonalení termické.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Móda krátkých vlasů 30. léta Třicátá léta jsou charakteristická ondulací železem a rozvojem termické preparace. 1924- Josef Mayer- zdokonalení termické."— Transkript prezentace:

1 Móda krátkých vlasů 30. léta Třicátá léta jsou charakteristická ondulací železem a rozvojem termické preparace. 1924- Josef Mayer- zdokonalení termické preparace. Dochází k velkému trendu preparování dámských vlasů.

2 Módní účesy žen 30. let Ženy nosily vlasy vystříhané na krku. K tomu kontrastně delší, plnější vrchní temenní partie. Vlasy se upravovaly ondulačním železem do tvaru kladené vlny tzv. mokrý efekt (přimastily se brilantinou, pomádou).

3 Módní účesy žen 30. let

4 Do módy se dostávají drobné účesy, které vytvářejí dojem malé hlavy. Na hlavách se nosily kulaté klobouky a barety.

5 Módní účesy žen 30. let

6 Módní účesový prvek žen 30. let Švestky Natočený pramen vlasů na konturách hlavy se balil do trojúhelníkového papírku a přeonduloval ondulačním železem. K malému účesu se upravoval velmi výrazný obličej: vytrhané, tenké černé obočí, lepené černé řasy, rudé rty.

7 Švestky

8 Účesy žen 30.léta

9 Účesy mužů 30.léta Muži nosili středně vysoký, nebo vysoký výtrat na konturách hlavy a plnější vrchní temenní partie. Hladce vyholené tváře pod nosem kartáček. Módní pánské účesy jsou zpracovány plastickým střihem.

10 Účesy mužů 30.léta


Stáhnout ppt "Móda krátkých vlasů 30. léta Třicátá léta jsou charakteristická ondulací železem a rozvojem termické preparace. 1924- Josef Mayer- zdokonalení termické."

Podobné prezentace


Reklamy Google