Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých."— Transkript prezentace:

1 Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých institucí, které podporují německý jazyk nebo jiné vzdělávací aktivity s němčinou související, diskuse o podpoře NJ na Vysočině. Hosté: Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže - Tandem, Goethe Institut, Českoněmecký fond budoucnosti, Česko-německé fórum mládeže s projektem - Do Německa na zkušenou Záštita – radní pro školství Kraje Vysočina - Ing. Jana Fialová - podpora Kraje Vysočina

2 Warum Deutsch? Máme nejdelší společnou hranici s německy mluvícími zeměmi. V ČR – více než 6000 firem s německými vlastníky resp. se podílí na jejich vedení. V těchto firmách je více než 100 000 pracovních míst. Pro nejschopnější žáky – možnost pokračování studia přímo v SRN (stipendia – nadace, agentury – DAAD, polit. strany. církevní organizace).

3 Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Dále chceme: Vytvořit v Kraji Vysočina „koordinační centrum spolupráce na podporu NJ“ (institucionální spolupracující síť, pokračování diskuse v „užším kruhu“ po prezentaci institucí) Vytvořit ucelenou a koordinovanou nabídku aktivit na podporu NJ v Kraji Vysočina – např. DVPP učitelů NJ např. ve spolupráci s GI (akreditace) Poskytnout informace učitelům NJ o zajímavých aktivitách (web VE, el. poštou) Vytvořit databázi učitelů NJ v Kraji Vysočina (přímá komunikace) Organizovat vzájemné setkávání učitelů NJ na základě aktuální poptávky a podnětů (dotazníkové šetření na závěr setkání) Zapojovat učitele NJ do vzdělávacích aktivit našich partnerů z Dolního Rakouska (PH) – projekty přeshraniční spolupráce – Ing. Milena Dolejská

4 Vielen Dank für Ihre Aufmerksamkeit. Mgr. Roman Křivánek, ředitel Vysočina Education


Stáhnout ppt "Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých."

Podobné prezentace


Reklamy Google