Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hasiči VY_32_INOVACE_1C_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hasiči VY_32_INOVACE_1C_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové."— Transkript prezentace:

1 Hasiči VY_32_INOVACE_1C_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny

2 Anotace Tento učební materiál slouží k seznámení se s hlavní a vedlejší pracovní náplní hasičů. Žáci jsou zde seznámeni s telefonním číslem, které mají použít v případě nouze. Dále se žáci seznámí se základním vybavením hasiče. V učebním materiálu jsou uvedeny obrazové příklady požárů, se kterými se hasiči musí vypořádat. Na závěr jsou připojeny dva kvízy. Autor Období vytvoření materiálu Bc. Luboš Mrázek Srpen 2013 Speciální vzdělávací potřeby PAS, MP, kombinované postižení (MP v kombinaci se zdravotním znevýhodněním, MP v kombinaci s PAS, vícečetné postižení) Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Rodinná a Občanská výchova Druh učebního materiálu Interaktivní DUM InovaceRukopisné poznámky v rámci nového softwaru Microsoft Cílová skupina Žák ( PAS, MP, kombinované postižení, MP v kombinaci se zdravotním znevýhodněním, MP v kombinaci s PAS, vícečetné postižení) Stupeň a typ vzdělávání Praktická škola jednoletá

3 Hasiči

4 Slovo HASIČI je označení dobrovolných i profesionálních hasičských sborů. Hlavním úkolem hasičů je hasit požáry Hasiči dále pomáhají při povodních, ekologických haváriích, dopravních nehodách a jiných mimořádných událostech.

5 Hasiči Telefonní číslo platné v celé České republice 150

6 Hasiči Každý hasič nosí uniformu helma rukavice pevná obuv dýchací přístroj sekyra píšťalka hadice

7 Hasiči Hasičské auto Hasičská stanice

8 Hasiči Hasiči při práci

9 Hasiči Ukázky požárů, se kterými se hasiči setkávají

10 Kvíz Jak zní telefonní číslo na hasiče? 150 Nosí hasiči také helmu? ano Co je hlavním úkolem hasičů? hasit požáry Správné odpovědi se objeví po kliknutí myší.

11 Kvíz Škrtni, co se k povolání hasiče nehodí hadice okurka helma píšťalka sekyra rukavice lednička hlemýžď boty hasičské auto míč zmrzlina

12 Zdroje Microsoft Office - Klipart


Stáhnout ppt "Hasiči VY_32_INOVACE_1C_19 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.1056 Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové."

Podobné prezentace


Reklamy Google