Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Říjen 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Říjen 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti."— Transkript prezentace:

1 Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Říjen 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti Téma – název učebního materiálu Barokní architektura Anotace Pomocí prezentace s výkladem zpracovávají poznámky a získávají vědomosti o architektuře v 17. a 18. století

2 Baroko I. (architektura)

3 Baroko Původ názvu této kultury není zcela jasný, nejčastěji se používá, že jde o překlad z portugalštiny. Měl by tento pojem znamenat perlu nepravidelného tvaru. Někteří autoři tvrdí, že jde o český pojem pro nabubřelý, který by měl původ v italštině.

4 Baroko Kultura 17. a 18. století, předcházející je renesance.

5 Baroko Žádné rovné plochy, používaly se oblouky, římsy, vlisy atd.Celkový dojem měl působit velkolepě a krásně.

6 Baroko

7 Zbožné stavby, kde měla monumentalita a krása vyjadřovat vztah k Bohu.

8 Baroko Zámky

9 Baroko Zámky

10 Baroko Kašny

11 Baroko Parky Anglický park

12 Baroko Parky Francouzský park

13 Závěr Snobské “baroko“

14 http://www.vyletnik.cz/images/vylet/chram-sv-mikulase-df3.jpg http://zak.3zsmt.cz:888/harastova/perla.jpg.jpg http://www.skolni- pomucky.eu/inshop/catalogue/products/pictures/0%2011%20947_v.jpghttp://www.skolni- pomucky.eu/inshop/catalogue/products/pictures/0%2011%20947_v.jpg http://www.iereus.wz.cz/obr_pamatky/trierdom_westapstrop.jpg http://lide.gymcheb.cz/~pakucer/tretakIIpol/obrazky/baroko%20v.jpg http://travelasist.vachta.cz/webfiles/karty/mesto/vysocina/telc/jaromerice_nad_rokytno u.jpghttp://travelasist.vachta.cz/webfiles/karty/mesto/vysocina/telc/jaromerice_nad_rokytno u.jpg http://www.rodinnevylety.cz/wp-content/uploads/2011/04/Buchlovice_2.jpg http://mm.denik.cz/50/1e/kasna_parnas_2_ara_denik_clanek_solo.jpg http://penzion-ceske-budejovice.ubytovani-cb.cz/images/pamatky/samsonova- kasna.jpghttp://penzion-ceske-budejovice.ubytovani-cb.cz/images/pamatky/samsonova- kasna.jpg http://botany.cz/foto/saski5.jpg http://www.libochovice.info/fotoz/park_16.jpg http://4.bp.blogspot.com/-G8o0B2BJbDo/TZN- Rjrqy4I/AAAAAAAACIE/jVf2cUwKCy8/s400/michael-jackson-neverland-ranch- mansion.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-G8o0B2BJbDo/TZN- Rjrqy4I/AAAAAAAACIE/jVf2cUwKCy8/s400/michael-jackson-neverland-ranch- mansion.jpg http://galenfry.com/ge04/S091.jpg


Stáhnout ppt "Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření Říjen 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google