Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje."— Transkript prezentace:

1 INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE

2 PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje podle nějakého programu, který vytvořil programátor. Informace je zpráva, sdělení, údaj, který můžeme dál zpracovávat. (Musí mít pro adresáta hodnotu např. Je 5 hodin, Koupil jsem sešit…) POČÍTAČ

3 Vybavení osobního počítače: Základní jednotka Periferní (přídavná) zařízení

4 Klávesnice Myš Monitor

5 Periferní (přídavná) zařízení Skener – slouží k nasnímání obrázků a jejich přenos do počítače. Tiskárna – tisk obrázků, textů Multifunkční zařízení – tiskárna, scanner a kopírka v jednom

6 Periferní (přídavná) zařízení Mikrofon Webová kamera Reproduktory a sluchátka.

7 Periferní (přídavná) zařízení Projektor – zařízení na promítání obrazu z počítače na velké promítací plochy. Interaktivní tabule

8 Periferní (přídavná) zařízení Joystick a další herní zařízení (volant, pedály) Plotter [čti plotr] - zařízení podobné tiskárně, sloužící pro tisk na velkoformátové plochy (plakáty, velké výkresy)

9 Ostatní zařízení UPS - záložní zdroj, který krátkou dobu napájí počítač elektrickou energií v případě výpadku elektrického proudu. K počítači se dají připojit i další zařízení. Jsou to například: digitální fotoaparát, kamera, mobil, stroje a zařízení v továrnách a mnohá jiná zařízení.


Stáhnout ppt "INFORMATIKA 6.ročník SESTAVA POČÍTAČE. PC – Personal Computer = Osobní počítač Počítač je zařízení, které slouží na uchování a zpracování informací. Pracuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google