Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název DUM: VY_32_INOVACE_XV_12_Alphabet Šablona číslo: XV Sada číslo: 1 Pořadové číslo: 12 Autor: Mgr. Kateřina Zídková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název DUM: VY_32_INOVACE_XV_12_Alphabet Šablona číslo: XV Sada číslo: 1 Pořadové číslo: 12 Autor: Mgr. Kateřina Zídková."— Transkript prezentace:

1 Název DUM: VY_32_INOVACE_XV_12_Alphabet Šablona číslo: XV Sada číslo: 1 Pořadové číslo: 12 Autor: Mgr. Kateřina Zídková

2 Anotace: CLIL: Pracovní činnosti v angličtině. Anglická abeceda. Skládání jmen dětí z přírodnin. Spelování jmen. Očekávaný výstup: Žáci se seznámí s názvy písmen anglické abecedy. Uvidí rozdíly mezi výslovností a grafickou podobou angličtiny. Vytvoří si svoje jméno z přírodnin a seznámí se s odříkáním jednotlivých písmen v angličtině. Druh učebního materiálu: prezentace zpracovaná v programu PowerPoint. Typická věková skupina: 6 - 8 let Klíčová slova: CLIL, pracovní postup v angličtině, abeceda, alphabet, přírodniny Pomůcky a materiál: interaktivní tabule, jakékoli přírodniny Potřebný čas pro výuku DUM: 20 minut Metodické zhodnocení a popis práce s digitálním učebním materiálem: Před uvedením prezentace můžeme využít demonstraci anglické abecedy formou písně na YOU TUBE, např. http://www.youtube.com/watch?v=36IBDpTRVNE (rytmické, barevné). Poté děti opakují po učiteli řádky z prezentace (list 4). http://www.youtube.com/watch?v=36IBDpTRVNE Pokud je možnost, tvoří venku svá jména z přírodnin a zkouší jméno spelovat. Učitel může také přírodniny donést, nebo zle tvořit z jiných materiálů.

3 Metodické zhodnocení a popis práce s digitálním učebním materiálem: Před uvedením prezentace můžeme využít demonstraci anglické abecedy formou písně na YOU TUBE, např. http://www.youtube.com/watch?v=36IBDpTRVNE (rytmické, barevné).http://www.youtube.com/watch?v=36IBDpTRVNE Poté děti opakují po učiteli řádky z prezentace (list 4). Pokud je možnost, tvoří venku svá jména z přírodnin a zkouší jméno spelovat. Učitel může také přírodniny donést, nebo zle tvořit z jiných materiálů. Zdroje: http://office.microsoft.com/cs-cz/images

4 Alphabet CLIL: Pracovní činnosti v angličtině pro 2. a 3. roč. ZŠ

5

6 Can you read these names? Can you spell them?

7 Make your name from: flowers feathers cones stones branchesgrass


Stáhnout ppt "Název DUM: VY_32_INOVACE_XV_12_Alphabet Šablona číslo: XV Sada číslo: 1 Pořadové číslo: 12 Autor: Mgr. Kateřina Zídková."

Podobné prezentace


Reklamy Google