Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a."— Transkript prezentace:

1 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a podnikání Vzdělávací oblast: Obchodní korespondence – Interní písemnosti a Písemnosti managementu Název učebního materiálu: Interní písemnosti-písemná práce–ZŽ Jméno autora: Ing. Šárka Schuplerová Datum vytvoření: 09. 03. 2013 Reg.č. projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0627

2 Klíčová slova:Interní písemnosti, zadání písemné práce. Anotace: Vzdělávací materiál obsahuje interní písemností – zadání písemné práce. Materiál je připraven formou prezentace – zápis do sešitu. Metodické pokyny: Snímky prezentace najíždějí po kliknutí myši a žáci přes projekci provedou zápis do sešitu.

3 Umíš vypracovat??? * POZVÁNKA NA PORADU * EVIDENCE PŘÍTOMNÝCH * ZÁPIS Z PORADY

4 Vypracujte danou písemnost 1. Pracujete v České sociologické společnosti, Masarykova 7, 142 00 Praha 411, jako asistent/ka jednatele přípravného výboru pro založení časopisu Sociologie podnikání PhDr. Josefa Krále. Máte za úkol vypracovat pozvánku na poradu přípravného výboru, která se bude konat v pondělí 22. března 2013 v 9 hodin v zasedací místnosti společnosti č. dveří 45. Jednatel vystoupí na téma Teoretická východiska, zaměření a obsahová struktura časopisu, jeho periodicita a obsáhlost (9 až 10 h). Ing. Arnošt Bláha (10 až 11 h) přednese organizační, ekonomické a finanční problémy, související se vznikem časopisu. Pan Ing. Emil Chalupný předloží návrh grafické podoby časopisu (11 až 11:30 h). Mezi 11.30 až 12 h bude pohoštění a poslední hodinu plánujete diskusi (12 až 13 h) Jednatel žádá všechny účastníky, aby svými zkušenostmi a náměty přispěli k úspěšnému startu připravovaného časopisu a k jeho trvalému zakotvení na našem časopiseckém trhu. Pozvánku odesíláte z Prahy 1. března 2013 a podepisuje ji jednatel.

5 Vypracujte danou písemnost 2. Pracujete v České sociologické společnosti, Masarykova 7, 142 00 Praha 411, jako asistent/ka jednatele přípravného výboru pro založení časopisu Sociologie podnikání PhDr. Josefa Krále. Máte za úkol vypracovat na poradu přípravného výboru pro založení časopisu Sociologie podnikání, která se koná v pondělí 22. března 2013 od 9 h evidenci přítomných. Vzhledem k tomu, že znáte jména účastníků porady předvyplňte formulář na evidenci přítomných.

6 Vypracujte danou písemnost 3. Pracujete na Městském úřadu Pavlovany, jako zapisovatelka. Máte za úkol vypracovat čistopis zápisu z ustavující porady organizačního výboru k oslavám 700. výročí založení města. Datum konání porady 1. prosince 2012. Přítomní dle prezenční listiny, omluven pro nemoc Václav Hájek. Poradu v 9 h zahájil a řídil jako předseda organizačního výboru starost města Kamil Hilbert. Program vypracujte v 6 bodech. Starosta města uvedl základní představy o účelu, obsahové náplni a druhu i rozsahu akcí, které by měly být součástí oslav. Vedoucí finančního odboru Jaroslav Preiss seznámil účastníky porady s představami MÚ o finanční stránce oslav. Ing. Dušan Jurkovič hovořil o organizačních souvislostech. Mgr. Jan Benda informoval o hudební složce oslav, která by měla kromě zahajovacího koncertu Městského orchestru zahrnovat ještě klavírní recitál a vystoupení folklorní skupiny. Ing. arch. Hugo Strtti podal zprávu o společenské, hospodářské, kulturní a sportovní stránce v dějinách i v současnosti města, které by měla představit měsíc trvající výstava v městském zámku. Na projektu výstavy se budou podílet další spolupracovníci, kteří budou odpovědní za jednotlivé části výstavy – PhDr. Vlasta Pittnerová, Ing. Jan Kašpar, Mgr. Jana Mužáková a Mgr. Alois Hudec. V posledním bodě starosta města požádal účastníky o návrh VIP, které by bylo vhodné pozvat na zahájení nebo v průběhu oslav, dále požádal o průběžné zprávy o stavu přípravných prací a o návrh termínu další účelné porady organizačního výboru. Porada skončila ve 12:30 h

7 Vypracování: * zadání č. 1 – obr. 13obr. 13 * zadání č. 2 – obr. 14obr. 14 * zadání č. 3 - obr. 15obr. 15

8 * Fleischmannová, E., Jonáš, I., Kuldová, O.: Písemná a elektronická komunikace pro střední školy a veřejnost 2. Praha: Fortuna, 2005. 151 s. ISBN 80-7168-924-6 * Fleischmannová, E., Kuldová, O., Šedý, R.: Obchodní korespondence pro střední školy. Praha: Fortuna, 2000. 119 s. ISBN 80-7168-718-9 * Kuldová, O., Fleischmannová, E.: Metodická příručka k technice administrativy a obchodní korespondenci. Praha: Fortuna, 1998. 112 s. ISBN 80-7168-574-7 * Slavíčková, M., Valešová, I.: Obchodní dopisy nejen u státní zkoušky. Praha, NÚOV – STÚ 2008. 26 s. + CD ROM * Štiková, S.: Obchodní korespondence I. a II., Plzeň 2001 * Kolektiv autorů. Výklad k ČSN 01 6910. Praha, NÚOV – STÚ 2008 na CD ROM. * Kolektiv autorů. Pojmy z oblasti PEK. Praha, NÚOV – STÚ 2008 na CD ROM. * Gafronová, J., Bečka J.V.: Stylizace obchodních dopisů, SPN, 1993. ISBN 80-04-26379-8 * Rozhledy-časopis pro písemnou a elektronickou komunikaci


Stáhnout ppt "Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a."

Podobné prezentace


Reklamy Google