Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VODA Jiří Bednář ZŠ CHRASTAVA. LEDOVCE V ledovcích se skrývá 2/3 pitné vody. Kdybychom ji mohli využívat, nemuseli by lidé v afrických zemích trpět.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VODA Jiří Bednář ZŠ CHRASTAVA. LEDOVCE V ledovcích se skrývá 2/3 pitné vody. Kdybychom ji mohli využívat, nemuseli by lidé v afrických zemích trpět."— Transkript prezentace:

1 VODA Jiří Bednář ZŠ CHRASTAVA

2 LEDOVCE V ledovcích se skrývá 2/3 pitné vody. Kdybychom ji mohli využívat, nemuseli by lidé v afrických zemích trpět.

3 Průměrná spotřeba vody v Čr Průměrná spotřeba vody klesla o více než čtyři litry na 138 litrů na osobu za den. U samotných domácností tento ukazatel klesl o tři litry na 89,5 litrů. Obyvatelé Prahy spotřebovávají zhruba o čtvrtinu více vody, než činí celorepublikový průměr. Kromě domácností omezovali loni odběr vody také zemědělci, kteří jí odebírali o 3,3 procenta méně. Spotřeba vody v průmyslu byla na stejné úrovni jako v roce 2009.

4 Průměrná spotřeba vody v EU Evropa se potýká s nedostatkem vody, který nejsme schopni vyřešit lepší recyklací. A netýká se pouze států u Středozemního moře. Problémy hrozí také severským zemím. Je proto nutné tomuto problému čelit snížením poptávky.

5 Spotřeba vody Podle Světové rady pro vodu se odhaduje, že k roku 2015 vzroste počet obyvatel postižených nedostatkem vody na 3,5 miliardy. Jaká je spotřeba vody v ČR a ve světě? A kolik se v rozličných koutech naší planety za vodu platí?

6 Voda v africe Afrika je na tom s vodou špatně. Není jí dost, deště jsou nepravidelné. Studny se nestačí naplnit a vyprahlá pole zase zavlažit. Kvůli velkým suchům se čas od času neurodí vůbec nic a pak hrozí hladomor.


Stáhnout ppt "VODA Jiří Bednář ZŠ CHRASTAVA. LEDOVCE V ledovcích se skrývá 2/3 pitné vody. Kdybychom ji mohli využívat, nemuseli by lidé v afrických zemích trpět."

Podobné prezentace


Reklamy Google