Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: ANGLICKÝ JAZYK ROČNÍK: OSMÝ TÉMA: KVÍZ - ČR AUTOR: Mgr. IVANA ZLÁMALOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ: 14. 3. 2013 VY_32_INOVACE_50_IZ

2 Anotace: Práce je určena žákům osmých tříd. Slouží jako ukázka toho, co mají žáci sami vytvořit. Žáci shlédnou a zodpoví otázky. Je vyhlášen nejúspěšnější žák. V tomto případě však nejsou znalosti tím nejdůležitějším. Cílem je, aby si žáci procvičili tvoření superlativů přídavných jmen, formulaci otázek a slovní zásobu. Je vhodné, aby se i učitel zúčastnil testování. Vůbec nevadí, že učitel něco neví. Naopak, žáci nyní mohou vyniknout svými znalostmi a ukázat spolužákům i učiteli své jiné kvality. Pilotáž: Práce byla pilotovaná v osmé třídě. Žáci shlédli prezentaci, odpověděli na otázky. Byli vybídnuti k tomu, aby vytvořili podobný kvíz s pěti otázkami a řešením. Výběr oblastí pro volbu otázek byl ponechán na žácích. Žáci v následujících hodinách řešili podobné kvízy svých spolužáků.

3 T HE C ZECH R EPUBLIC The quiz

4 1) W HAT IS THE BEST KNOWN C ZECH SPA TOWN ? A) Luhačovice B) Karlovy Vary (Karlsbad) C) Františkovy lázně

5 2) W HAT IS THE SMALLEST REGION IN THE CZECH REPUBLIC ? A) Moravian – Silesian Region B) South Bohemia Region C) Liberec Region

6 3) W HAT IS THE LONGEST RIVER IN THE C ZECH R EPUBLIC ? A) the Elbe (the Labe) B) the Vltava C) the Morava

7 4) W HAT IS THE LARGEST CITY IN THE CZECH REPUBLIC ? A) Ostrava B) Praha C) Brno

8 5) W HAT IS THE HIGHEST MOUNTAIN IN THE CZECH REPUBLIC ? A) Klínovec B) Lysá hora C) Sněžka

9 T HE SOLUTION : 1) B 2) C 3) B 4) B 5) C

10 THE END

11 Z DROJE : VLASTNÍ TVORBA O BRÁZKY – KLIPARTY OFFICE - WWW. OFFICE. COM


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, 767 01 KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google