Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cizokrajné jednoděložné rostliny Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_57_Co se p ě stuje v jiných zemích Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cizokrajné jednoděložné rostliny Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_57_Co se p ě stuje v jiných zemích Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“."— Transkript prezentace:

1 Cizokrajné jednoděložné rostliny Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_57_Co se p ě stuje v jiných zemích Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzd ě lávání na základních školách.

2 Kokosovník Kokosovník - původně z jižních částí Asie. Jedná se o palmu, která je cca vysoká 30 m. Kokosový ořech. Využití této rostliny je v mnoha odvětvích průmyslu.

3 Textilní - provazy, pytle. Potravinářský - olej, moučka, lihovina- arak, mléko, cukr. Stavebnictví - využití velké plochy listů pro střešní krytinu v tropech.

4 Banánovník Patří mezi byliny a to jedny z nejvyšších na planetě. Výška může být cca až 16m. Stonek je lodyha. Plodem banán - bobule. Nápadné růžovo fialové květy. Filipíny, Ekvádor.

5 Ananasovník Rostlina s plodenstvím ananasu. Jižní Amerika. Pěstují se na plantážích. Využití - džusy, kompoty, čerstvé ovoce a krmivo.

6 Citace Vlastní zdroje

7 Vytvo ř eno jako DUM do p ř edm ě tu p ř írodopis na ZŠ a MŠ 17.listopadu 1325, Mladá Boleslav pro 7.ro č ník základní školy. Materiál slouží k dopln ě ní u č iva o botanice. Materiál je vhodné prezentovat pomocí interaktivní tabule. Materiál byl vytvo ř en a pilotován ve II. pololetí školního roku 2011/2012.


Stáhnout ppt "Cizokrajné jednoděložné rostliny Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_57_Co se p ě stuje v jiných zemích Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“."

Podobné prezentace


Reklamy Google