Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nedostatek řidičů mezinárodní kamionové dopravy Dopravní fórum, 1.6.2016 Tomáš Zámostný Bohemia Wheels s.r.o.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nedostatek řidičů mezinárodní kamionové dopravy Dopravní fórum, 1.6.2016 Tomáš Zámostný Bohemia Wheels s.r.o."— Transkript prezentace:

1 Nedostatek řidičů mezinárodní kamionové dopravy Dopravní fórum, 1.6.2016 Tomáš Zámostný Bohemia Wheels s.r.o.

2 Globální problém V ČR aktuálně cca 30.000 registrovaných dopravců Chybí 10.000 řidičů + 5.000 dalších každý rok ubývá Problém s nedostatkem se týká poloviny firem na trhu! Na dopravě přímo závislé další obory (obchody, výroba, dopravní obslužnost…) Na dopravě je přímo či nepřímo závislých 52% populace ČR!

3 Proč chceme dobré řidiče? Leasing tahač + návěs – 50.000 měsíčně Pojistění – cca 5.000 měsíčně Silniční daň – cca 2.000 měsíčně I když vozidlo nejezdí, stojí dopravce peníze.

4 Proč chceme dobré řidiče? Pokud je řidič nespolehlivý s nezájmem o práci: Zbytečně najetý kilometr – 20 Kč Proražená / poškozená pneumatika – 10.000 Kč Poškozené vozidlo – opravy desítky tisíc Kč + prostoje Odcizená nafta, odcizený náklad Časové prodlevy při bloudění vs. Just in time zakázky Nespokojený zákazník = ohrožení spolupráce Řešení vždy pouze v režii dopravce!

5 Cesty k získání nového řidiče – jsou vhodné? Rekvalifikace (nízká úspěšnost, sběratelé rekvalifikací) Import řidičů (přivážíme „zajíce v pytli“) Výchova vlastních řidičů (máme člověka, který má o práci zájem a kterého známe „od mala“)

6 Proč chceme dobré řidiče? Počáteční investice do výchovy a vzdělání řidiče se v průběhu jeho pracovního poměru několikanásobně vrátí! Dopravci mají eminentní zájem o aktivní spolupráci na Sektorové dohodě

7 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Nedostatek řidičů mezinárodní kamionové dopravy Dopravní fórum, 1.6.2016 Tomáš Zámostný Bohemia Wheels s.r.o."

Podobné prezentace


Reklamy Google