Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Období vlády Přemyslovců a Lucemburků v českých zemích Za předpokladu použití přílohy k učebnicím vlastivědy Obrazy z českých dějin a psacích potřeb.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Období vlády Přemyslovců a Lucemburků v českých zemích Za předpokladu použití přílohy k učebnicím vlastivědy Obrazy z českých dějin a psacích potřeb."— Transkript prezentace:

1 Období vlády Přemyslovců a Lucemburků v českých zemích Za předpokladu použití přílohy k učebnicím vlastivědy Obrazy z českých dějin a psacích potřeb

2 Přemyslovci Staré pověsti české napsal _______________. Názvy některých pověstí_________________. První kníže, jehož jméno se dochovalo _____. Stavební sloh tohoto období ___________. Znaky tohoto slohu ___________________. Vzdělaný panovník – svatý _____. První dědičný český král_____________.

3 Přemyslovci Král železný a zlatý ________________. Stavební sloh tohoto období _____________. Znaky tohoto stavebního slohu ___________. Bitva na Moravském poli znamenala_______. Panovník, jehož smrtí vymřel rod po meči ___. Století počátku vlády Přemyslovců _________. Století konce vlády Přemyslovců ___________.

4 Lucemburkové Manžel Elišky Přemyslovny ______________. Otec vlasti _______________. Stavby založené Karlem IV. ______________ ____________________________________ v Praze, _____________________________ ________________________ mimo Prahu.

5 Lucemburkové Kněz vystupující proti nešvarům církve _____. Datum upálení Jana Husa ____________. Vůdce husitů ___________. Způsoby boje husitů ____________________. Důvody porážky husitů __________________. Král z šlechtického rodu, označovaný za krále husitského_______________________.


Stáhnout ppt "Období vlády Přemyslovců a Lucemburků v českých zemích Za předpokladu použití přílohy k učebnicím vlastivědy Obrazy z českých dějin a psacích potřeb."

Podobné prezentace


Reklamy Google