Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

X. etapa duben - červen 2016 ReportážeFotodokumentace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "X. etapa duben - červen 2016 ReportážeFotodokumentace."— Transkript prezentace:

1 X. etapa duben - červen 2016 ReportážeFotodokumentace

2 14.4. Papkov, sběrný dvůr a dotřiďovací středisko SKUPINA Č. 1 Kdy? 14.4.2016 Kam? Papkov, sběrný dvůr a dotřiďovací středisko S kým? M. Novotná a M. Ješetová Provázel: Jiří Kubrycht, ředitel firmy Hlavním úkolem firmy je dotřídit recyklovatelný materiál a volně nebo v balících poslat dál ke zpracování. Jeden balík platu vážil 150 – 300 kg. Plasty zde třídí podle barev, čím menší barevnost, tím vyšší cena.

3 14.4. Papkov, sběrný dvůr a dotřiďovací středisko (autor: Marko Pekárek, 2016)

4 25.5. Planta Naturalis, produkce osiva volně rostoucích rostlin pro zvyšování druhové rozmanitosti SKUPINA Č. 3 Kdy? 25.5.2016 Kde? Markvartice u Jičína, Planta Naturalis S kým? Monika Novotná, Marta Ješetová Co a proč produkují ve firmě Planta Naturalis? Semínka planých rostlin na obnovení luk. REPORTÁŽ Byli jsme ve firmě Planta Naturalis. Provázela nás Zdena Nikodémová. Pěstují zde plané rostliny z louky. Přibližně mají 30 hektarů polí na setí rostlin. Pěstují například: mateřídoušku, česnek medvědí, koukol polní atd. Na konci jsme si mohli koupit také nějaká semínka. Moc se nám tam líbilo.

5 1.6. Praha, Prazelenina.cz, projekt obnovy sousedských vztahů, samozásobení zeleninou SKUPINA Č. 3 Kdy? 1.6.2016 Kde? Praha, Prazelenina.cz S kým? Monika Novotná a Marta Ješetová Jaký je význam projektu Prazelenina.cz? Dát možnost lidem, kteří nemají zahradu si něco vypěstovat. Byli jsme v Praze, podívat se na projekt Prazelenina.cz. Tento projekt je pro lidí, kteří nemají v Praze zahradu. Zaplatí poplatek, vezmou si velký pytel, do něj si nasypou zeminu a něco si tam zasejí (zasadí). My jsme si mohli také „udělat“ takový pytel. Pan Filip Volavka nám vše vysvětlil. Moc se nám tam líbilo.

6 1.6. Praha, Prazelenina.cz, projekt obnovy sousedských vztahů, samozásobení zeleninou

7 14.6.2016 Hradec Králové, IC Hučák, obnovitelné přírodní zdroje SKUPINA Č. 2 Kdy? 14.6.2016 Kde? Hradec Králové, Hučák IC, obnovitelné zdroje S kým? Monika Novotná a Marta Ješetová Provázela: sl. Vodehnalová, sl. Tomášová Viděli jsme, jak funguje vodní elektrárna, byly tam modely – větrný mlýn, solární panely na ukázku a plno věcí na elektřinu. Ukázali nám, jak funtují solární panely a jak se vyrobí tornádo a to bylo hezké.

8 14.6.2016 Hradec Králové, IC Hučák, obnovitelné přírodní zdroje

9


Stáhnout ppt "X. etapa duben - červen 2016 ReportážeFotodokumentace."

Podobné prezentace


Reklamy Google