Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s."— Transkript prezentace:

1 CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.

2 O SDRUŽENÍ PODPORA A POMOC PACIENTŮM S MALIGNÍM LYMFOMEM 1.INFORMOVÁNÍ – v období diagnostiky, léčby i po léčbě 2.SETKÁVÁNÍ PACIENTŮ – pražské, regionální, víkendové 3.EDUKACE PACIENTŮ – problematika související s onkologickou léčbou 4.PRÁVA PACIENTŮ – zejména dostupnost a možnosti léčby (účast na seminářích, spolupráce s ČAVO, komunikace s médii) 5.SPOLUPRÁCE S JINÝMI ORGANIZACEMI A ZDRAVOTNICKÝMI PRACOVNÍKY – lékaři, ošetřující personál, různé pacientské organizace

3 VÝZNAMNÉ PROJEKTY A AKTIVITY

4 INFORMAČNÍ A KONZULTAČNÍ ČINNOST Webová stránka a Facebookový profil E-mailová poradna + Telefonní konzultační linka Pravidelné informační bulletiny Vydávání informačních příruček Jak dál po léčbě lymfomu (2010) Co je dobré vědět o maligním lymfomu (2012) Nemoc a naše psychika (2013) Videospoty – příběhy pacientů

5 SETKÁVÁNÍ PACIENTŮ Pražská pacientská setkání (prostory sdružení, 1x měsíčně) Celostátní setkání pacientů s lymfomem Regionální pacientská setkání (Plzeň, Brno, Hradec Králové) Víkendové edukační pobyty (Janské Lázně v Krkonoších – jóga v denním životě, Ostružná v Jeseníkách – nordic walking)

6 OSVĚTOVÉ PROJEKTY A AKTIVITY Charitativní golfové turnaje pod patronací Kláry Spilkové Benefiční divadelní představení ve spolupráci s Heřmanského nadací Hudební CD „Hit za hitem“

7 NOVÉ PROJEKTY A AKTIVITY V ROCE 2014

8 DENÍK PACIENTA Pro pacienty v léčbě Naplánovaná vyšetření, aplikace léků Prostor pro dotazy, poznámky

9 KONZULTACE S PSYCHOLOGEM Lymfom Help, o.s. od července 2014 nabízí v Praze možnost bezplatných individuálních konzultací s psychologem (Mgr. Pavla Lhotová). Konzultace mohou pacientům přinést úlevu, porozumění nebo odvahu čelit náročné léčbě a dalším situacím, které u vás v důsledku nemoci a léčbě mohou nastat. Nejen pro pacienty, ale i pro rodinné příslušníky a blízké nemocných.

10 KURZ JÓGY Přiměřený pohyb má pro pacienty velký význam – po léčbě i v době léčby. Pilotní kurz probíhal ve druhé polovině roku 2013 (Jógacentrum Blanická, Praha 2). Od října 2014 pokračování dalšího ročníku. Díky finanční dotaci Magistrátu hl. m. Prahy je kurz bezplatný.

11 PLÁNOVANÉ PROJEKTY V ROCE 2015

12 Informační příručka o stravování onkologických pacientů (Eva Chocenská) - DOTAZNÍK Konzultace psychologa pro pacienty (Praha) Jednání s pojišťovnou (hrazení prevence sekundárních malignit prsu u žen po ozařování) Videospoty - s psychologem, instruktážní - vyšetření PET/CT Golfová tour - pod záštitou Kláry Spilkové Neziskový partner Karlovarského filmového festivalu 2015 (zatím v jednání) 10 let výročí vzniku naší organizace (Mezinárodní den lymfomu – 15.září)

13 VELMI DĚKUJEME VŠEM, kdo s naším sdružením spolupracují. BUDEME VELMI RÁDI za všechny Vaše připomínky a podněty k naší práci.

14 www.lymfomhelp.cz info@lymfomhelp.cz Tel: 724 370 065


Stáhnout ppt "CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s."

Podobné prezentace


Reklamy Google