Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy ZŠ. J.E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_24_NJ_HAUSTIERE témaHaustiere číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy ZŠ. J.E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_24_NJ_HAUSTIERE témaHaustiere číslo."— Transkript prezentace:

1 název školy ZŠ. J.E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_24_NJ_HAUSTIERE témaHaustiere číslo projektuCZ.1.07/1.04.00/21.2803

2 Anotace a metodika Prezentace je určena pro 7. ročníky k výuce i procvičování slovní zásoby na téma zvířata. Nejprve je na 8 stranách prezentováno pomocí obrazového materiálu 16 zvířat, která si žáci zapamatovávají a slovíčka zapisují do slovníčků. Následuje procvičování – doplňování vynechaných českých / německých výrazů do tabulky (řešení vždy následuje na následující straně). Úkol na závěr – žáci odpovídají na zadané otázky, učitel je koriguje a jejich výkon popř. ohodnotí.

3 die Katze der Hund

4 das Kaninchen der Hamster

5 der Fisch der Frosch

6 die Vögel der Papagei der Kanarienvogel

7 die Schildkröte die Schlange

8 das Huhn der Truthahn

9 die Henne die Gans Sie legen Eier. Sie legen Eier. Snášejí vejce.

10 Sie geben uns Milch. Sie geben uns Milch. Dávají nám mléko. Die Ziege die Kuh

11 das Pferd der Stier Sie haben große Kraft. Mají velikou sílu.

12 Ergänzt die Tabelle Nr. 1 Doplňte tabulku DOMÁCÍ ZVÍŘATA die Katze pes die Schildkröte křeček

13 Zur Kontrolle - Lösung Pro kontrolu - řešení die HaustiereDOMÁCÍ ZVÍŘATA die Katzekočka der Hundpes die Schildkröteželva der Hamsterkřeček

14 Ergänzt die Tabelle Nr. 2 Doplňte tabulku der Frosch kůň die Schlange koza die Gans

15 Zur Kontrolle - Lösung Ke kontrole - řešení der Froschžába das Pferdkůň die Schlangehad e Ziegekoza die Ganshusa

16 Fragen zum Beantworten. Fragen zum Beantworten. Otázky k zodpovědění. Hast du zu Hause ein Haustier? Welche Tiere leben im Wasser? Nenne Tiere, die uns Milch geben. Welche Tiere legen Eier? Welche Tiere sind stark?

17 Zdroje obrázků ilustrace aplikace Microsoft PowerPoint (vč. obrázků z webu Office.com)

18 Shrnutí práce s materiálem, užití v hodině Žákům se s učebním materiálem pracovalo snadno, nové slovní zásobě se naučili díky vizualizaci poměrně rychle. Se zadanými úkoly si poradili bez větších problémů.


Stáhnout ppt "Název školy ZŠ. J.E. Purkyně a Základní umělecká škola Libochovice autor Mgr. Venuše PLÁŠILOVÁ název VY_32_INOVACE_24_NJ_HAUSTIERE témaHaustiere číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google