Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pro výuku ekonomických předmětů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pro výuku ekonomických předmětů"— Transkript prezentace:

1 Pro výuku ekonomických předmětů
Internetové zdroje Pro výuku ekonomických předmětů

2 Ekonomie na Internetu – vše o obchodování a financích – mnoho praktických informací o ekonomice a obchodování – vše o penězích, investování a podobně – vše o penězích, investování a podobně – studijní materiály do ekonomie

3 Encyklopedie Vševěd Co to je? (převážně placená služba) Co je co?
Co to je? (převážně placená služba) Co je co? Encyclopedia Britannica on–line Wikipedia Mozek

4 Internetová učebnice www.ceed.cz
Učebnice, která umožní zopakovat si ekonomické poznatky a proniknout do základních pojmů ekonomie. Studijní materiál je rozdělen na část výuky a na část opakování formou testů. Odkaz „Baví vás soutěže“ umožňuje studentům soutěžit v zadaném tématu.

5 Evropská Unie Tady zájemce nalezne na kartě AKTIVITY – činnost Evropské unie podle tématického řazení (například studium předpisů platných například pro cla, daně, hospodářskou soutěž, podnikání…). Na kartě INSTITUCE se můžeme seznámit se zákona a jak vůbec funguje Evropská unie. S on–line dokumenty se může zájemce seznámit na kartě DOKUMENTY. informace v cizím jazyce portál v češtině

6 Ekonomika a banky v České republice
Česká národní banka – měnová politika Vyber si banku Ekonomika a banky Banky v České republice Téma samostatné práce Student, jeho finanční možnosti. Výhody a nevýhody studentských kont v bance. Možnosti investování. Vyhledávání informací na Internetu. Zpracování prezentace.

7 Statistický úřad Oficiální stránky http://www.czso.cz
Téma samostatné práce Práce s tabulkovými kalkulátory. Zhodnocení národního hospodářství v určitém časovém horizontu.

8 Ministerstva Oficiální stránky http://www.mfcr.cz/
Téma samostatné práce Studenti mohou nastudovat činnosti mezinárodních ekonomických organizací (například OECD, organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj).

9 Ekonomické portály Samostudium ekonomických zákonů Samostudium portál veřejné zprávy Samostudium integrovaný systém pro podnikání a export

10 Portál veřejné správy Na internetové adrese odkazy na všechno co nás zajímá z veřejných statků

11 Zákony on–line Zákony Online – Aktuální znění zákonů k dispozici online na serveru Občanský zákoník, obchodní zákoník, zákony o dani z příjmu a dani z nemovitosti, zákoník práce, zákon o účetnictví, živnostenský zákon, zákon o cenných papírech. LEGIS.CZ – Vzory smluv: smlouvy 2007, podání, formuláře a zákony v nejaktuálnější podobě, kterou lze získat – placená služba. Všechny vzory smluv obdržíte v souboru více než 750 dokumentů na CD, s možností úpravy a tisku. – předpisy z oblasti školství

12 Marketingové noviny a finance, portál státní správy
Na adrese můžeme nechat studenty pročítat novinky z marketingu, managementu a přes odkaz „Knihy“ lze nastudovat recenze a anotace knih, které se zabývají touto problematikou. Na adrese si zase student může pomocí kalkulaček propočíst své finanční možnosti.

13 Ekonomika a zpravodajství, literatura
Zaměstnání, práce

14 Burzy Burza cenných papírů Praha, a.s. – Organizování obchodu s cennými papíry, zveřejňování výsledků burzovních obchodů, poskytování burzovních informací. Burzovní rozhodčí soud. Řešení sporů na kapitálovém a finančních trzích.

15 Další odkazy http://portal.justice.cz/uvod/justice.aspx/
(obch. rejstřík)

16 Školy a vzdělávací instituce
Národní institut odborného vzdělávání Liberální institut Střední školy Vyšší odborné školy Vysoké školy

17 Výstupy z projektů www.E–gram.cz

18 Evaluace

19 Vysoké školy Archivy bakalářských prací Materiály k výuce
Materiály k výuce

20 Studentské materiály http://seminarky.cz/Ekonomicke-obory-kategorie1

21 Závěr Pokud znáte nebo najdete, nějaký další kvalitní materiál z oblasti výuky ekonomických předmětů pošlete prosím odkaz na Děkuji Brestičová L.


Stáhnout ppt "Pro výuku ekonomických předmětů"

Podobné prezentace


Reklamy Google