Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o."— Transkript prezentace:

1 Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
Naše školka, to je školka, rádi do ní chodíme, pěkně si v ní pohrajeme a potom se učíme. Sluníčko tam pěkně svítí do té naší školičky, nakukuje, usmívá se na ty hodné dětičky. Školní rok 2013/2014

2 Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o.
Naši třídu navštěvuje 20 dětí ve věku od 3 do 5 let Provozní doba je od 6 do 16 hodin. Třídní učitelka : Milada Bláhová Pracujeme podle vlastního školního vzdělávacího programu „S čápem Čendou poznáváme svět“ Podporujeme u dětí tělesný rozvoj a zdraví,osobní spokojenost a pohodu Rozvíjíme jejich schopnost komunikovat, spolupracovat, spolupodílet se na činnostech a rozhodnutí Podporujeme u dětí jejich samostatnost, víru ve vlastní schopnosti Učíme děti přijímat změny a aktivně se s nimi vyrovnat Vedeme děti k úctě k přírodě, lidskému společenství, k radosti ze života. Probouzíme v dětech aktivní zájem a chuť dívat se kolem sebe, naslouchat, poznávat, učit se.

3 Čáp Čenda a Rákosníček Vzdělávacím programem nás provází Čáp Čenda a Rákosníček, naši plyšoví kamarádi. Jsou to tvorové zvídaví, rádi zkouší nové věci, potkávají různé bytosti, dostávají se do různých situací, řeší problémy a tím se velmi podobají našim dětem. Děti se s nimi učí poznávat svět od jara až do zimy.

4

5 Jak se učíme Při učení Upřednostňujeme tyto činnosti:
Spontánní hru, námětové hry, didaktické hry, práce s encyklopediemi, knihami, časopisy, práce s přírodním materiálem, poznávací vycházky do přírody,exkurze, pohyb v přírodě a na školní zahradě, divadla v MŠ.

6

7 Jak se učíme Preferujeme tyto metody:
Skupinové a individuální rozhovory, prožitkové učení, pokusy -experimenty, tvořivé konstruování, tvořivé činnosti, spontánní činnosti. Společně s dětmi vytváříme pravidla chování, kterými se děti učí základním společenským návykům, samostatnosti, zodpovědnosti.

8

9 Jak se učíme Děti zdobí mateřskou školu svými výtvory, spolupodílí se na vytváření příjemného prostředí mateřské školy.

10

11 Akce a zážitky

12

13 Nové děti, které k nám přijdou
K adaptaci dětí přistupujeme individuálně. Adaptační plán realizujeme po domluvě s rodiči tak, jak to vyhovuje potřebám dítěte a možnostem rodičů. Nebojte se přijít mezi nás, rádi pomůžeme vašemu dítěti udělat krok mezi nové kamarády, pomůžeme mu zvládnout počáteční nejistotu. Má se určitě na co těšit. Do MŠ dítě potřebuje: Převlečení na zahradu, náhradní spodní prádlo, při nepřízni počasí pláštěnku, vhodnou obuv, přezůvky, pyžamo, drobnou hračku.

14

15 Ještě něco (navíc) Spolupracujeme: s kamarády ze třídy Žabky a Čápata,
se ZŠ Újezd, s rodiči, s OÚ Újezd, s Klubem seniorů v Újezdě, s místní knihovnou. Nabízíme kroužky:  ZUMBA, angličtina, společně s rodiči - keramický kroužek Účastníme se veřejných vystoupení:  Vánoční akademie - v tělocvičně ZŠ Hodové slavnosti v obci Újezd

16

17 A co nejraději ve školce děláme?
Čteme si a hrajeme pohádky, hrajeme pohybové hry, tancujeme, učíme se hudebně pohybové hry, zpíváme, cvičíme, kreslíme, malujeme, modelujeme, tvoříme, poznáváme přírodu a okolí mateřské školy. A nejraději si hrajeme v příjemném zalesněném prostředí školní zahrady, kde se můžeme dostatečně vykřičet, volně vyběhat a vydovádět na dětském zahradním zařízení.

18

19 RÁDI SI S VÁMI BUDEME HRÁT.“
„DĚTI, PŘIJĎTE MEZI NÁS! RÁDI SI S VÁMI BUDEME HRÁT.“ Těší se na vás děti, paní učitelky, čáp Čenda a Rákosníček.


Stáhnout ppt "Třída RÁKOSNÍČCI ZŠ a MŠ Újezd, p.o."

Podobné prezentace


Reklamy Google