Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLukáš Janda
1
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_UCE_602 Ročník: 4. Vzdělávací obor: 65-42-M/01 Hotelnictví Téma: Změny rozvahových položek Jméno autora: Ing. Hana Juřicová Vytvořeno dne: 17. srpna 2012 Metodický popis: Podpora hodin Účetnictví Anotace: Materiál je určen pro žáky 4.ročníku Hotelové školy – změny rozvahových položek Vše je vysvětleno na praktických příkladech.
2
pracovní list 3 a): Sestavte rozvahu k 1.1.2012, vyhotovte 701, zaúčtujte účetní případy a 702: - Odběratelé 60.000,-Kč, zaměstnanci 23.000,-Kč, dodavatelé 150.000,-Kč, pokladna 220.000,-Kč, bankovní účet 800.000,- samostatné movité věci 2.000.000,-Kč, ZK ? A rozvaha k 1.1.2012 P 311 – odběratelé 60.000,- 331 – zaměstnanci 23.000,- 211 – pokladna 220.00,- 321 – dodavatelé 150.000,- 221 – bank. účet 800.000,- 411 – ZK 2.907.000,- 022 – sam. mov. věci 2.000.000,- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ A = 3.080.000,- P = 3.080.000,- Řešení
3
P 701 A 331 - 23.000,- 311 - 60.000,- 321 - 150.000,- 211 - 220.000,- 411 - 2.907.000,- 221 - 800.000,- 022 - 2.000.000,- ---------------------------------------------------------------------------------------- P = 3.080.000,- A = 3.080.000,- 1. osobní vklad auta do majetku firmy 450.000,-Kč 2. převod peněz z účtu do pokladny 12.000,-Kč 3. vyplaceny mzdy 22.000,-Kč 1. a) 411 – ZK = + 450 000 = 3.357.000,-Kč b) 022 – SMV = + 450 000 = 2.450.000,-Kč 2. a) 221 - Búč. = - 12 000 = 788.000,-Kč b) 211 – pokladna = + 12 000 = 232.000,-Kč 3. a) 221 – Búč. = - 22 000 = 766.000,-Kč b) 331 – Z = - 22 000 = 1.000,-Kč řešení
4
A 702KÚR P 311 – 60.000,- 321 – 150.000,- 211 – 232.000,- 331 – 1.000,- 221 - 766.00,- 411 - 3.357.000,- 022 - 2.450.000,- ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A= 3.508.000,-Kč P = 3.508.000,-Kč řešení
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.