Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky"— Transkript prezentace:

1 PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu: Modernizace výuky na ZŠ Slušovice, Fryšták, Kašava a Velehrad Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. VÝROBA POMAZÁNKY PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky Autor: Mgr. Věra Vlková Škola: Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace

2 Anotace: Digitální učební materiál slouží jako pracovní postup k výrobě pomazánky Je určen pro předmět Pracovní činnosti ve 4. a 5. ročníku Rozvíjí samostatnost žáků, vede k bezpečnému zacházení s nožem

3 Kuchařské začátky aneb výroba pomazánky Sýrová pomazánka se salámem

4 Budeš potřebovat tyto suroviny:
3 vejce 70 g měkkého salámu (Gothaj, Junior)

5 150 g taveného sýra 70 g rostlinného tuku 1 lžička hořčice

6 půl cibule 1 lžíce mléka sůl

7 Suroviny máme připravené…

8 Dále budeš potřebovat:
hrnec nebo kastrůlek mísa

9 elektrický šlehač prkýnko a nůž stěrka

10 Hotovo? Jdeme na to!

11 Uvaříme vejce natvrdo (vložíme je do vroucí vody a vaříme asi 12 minut).
Když po vytažení roztočíme vejce kolem své osy, mělo by se točit na místě – tak poznáme, že je opravdu uvařené.

12 2. Smícháme rostlinný tuk s taveným sýrem a
mlékem. Pak důkladně vyšleháme do pěny.

13 3. Nakrájíme nadrobno salám a vsypeme
ho do mísy s pěnou.

14 4. Nakrájíme nadrobno cibuli a přidáme ji
do mísy.

15 5. Uvařená vejce oloupeme, dvě z nich
nasekáme nadrobno a přidáme do mísy.

16 6. Pomazánku dochutíme solí a hořčicí.
Důkladně prošleháme.

17 A MŮŽEME ZAČÍT CHYSTAT…

18 Dobrou chuť!

19 Použité zdroje: vlastní fotografie obrázky z nabídky Power Pointu


Stáhnout ppt "PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky"

Podobné prezentace


Reklamy Google