Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název projektu: Modernizace výuky na ZŠ Slušovice, Fryšták, Kašava a Velehrad Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. VÝROBA POMAZÁNKY PČ_038_Příprava pokrmu_Výroba pomazánky Autor: Mgr. Věra Vlková Škola: Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace
2
Anotace: Digitální učební materiál slouží jako pracovní postup k výrobě pomazánky Je určen pro předmět Pracovní činnosti ve 4. a 5. ročníku Rozvíjí samostatnost žáků, vede k bezpečnému zacházení s nožem
3
Kuchařské začátky aneb výroba pomazánky Sýrová pomazánka se salámem
4
Budeš potřebovat tyto suroviny:
3 vejce 70 g měkkého salámu (Gothaj, Junior)
5
150 g taveného sýra 70 g rostlinného tuku 1 lžička hořčice
6
půl cibule 1 lžíce mléka sůl
7
Suroviny máme připravené…
8
Dále budeš potřebovat:
hrnec nebo kastrůlek mísa
9
elektrický šlehač prkýnko a nůž stěrka
10
Hotovo? Jdeme na to!
11
Uvaříme vejce natvrdo (vložíme je do vroucí vody a vaříme asi 12 minut).
Když po vytažení roztočíme vejce kolem své osy, mělo by se točit na místě – tak poznáme, že je opravdu uvařené.
12
2. Smícháme rostlinný tuk s taveným sýrem a
mlékem. Pak důkladně vyšleháme do pěny.
13
3. Nakrájíme nadrobno salám a vsypeme
ho do mísy s pěnou.
14
4. Nakrájíme nadrobno cibuli a přidáme ji
do mísy.
15
5. Uvařená vejce oloupeme, dvě z nich
nasekáme nadrobno a přidáme do mísy.
16
6. Pomazánku dochutíme solí a hořčicí.
Důkladně prošleháme.
17
A MŮŽEME ZAČÍT CHYSTAT…
18
Dobrou chuť!
19
Použité zdroje: vlastní fotografie obrázky z nabídky Power Pointu
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.